2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rootkiller


rootkiller
(őstag)

Most már a város is okos? Beteg világ ez...

Head Graphene XT Instinct MP

(#2) M.A.X. válasza rootkiller (#1) üzenetére


M.A.X.
(tag)

Evolúció. Okos városokban élek az egyre butább emberek, Ez a jövő.

(#3) Béééla válasza rootkiller (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Már egy ideje az. Na nem "smart" okos, hanem egyes lámpák nézik hogy van-e ott autó, gyalogosnak vannak lámpagombok, nem lámpagyújtogató kapcsolja a fényt és ilyen úri huncutságok.

Bélabá

(#4) Pityu. válasza Béééla (#3) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Ha a közlekedési lámpás gombra gondolsz,át mentem már pár gyalogos átkelőhelyen,de eddig egynél jelentett valamit az a gomb,a többinél csak parasztvakítás :) Szóval szolnokon van egy lámpa ahol állandóan zöld,de ha megnyomod a gombot tényleg át vált zöldre pici idő múlva mert ugye ott nem olyan sűrű a gyalogos átkelés.De máshol meg nyomod és ugyan annyi időt vársz mintha nem nyomnád meg,gondolom ez azért van,hogy a kereszteződésben be van programozva a lámpaváltás ideje ne keveredjen meg az egész,csak így meg értelmetlen a gomb ottléte.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#5) rootkiller válasza Pityu. (#4) üzenetére


rootkiller
(őstag)

A legtöbb helyen a gomb arra elég, hogy amíg az ember odamegy és megnyomja, addig azzal van elfoglalva, és telik az idő, tehát annyival rövidebbnek tűnik a várakozás :DD

Head Graphene XT Instinct MP

(#6) Pityu. válasza rootkiller (#5) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

placebo :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#7) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Egy olyan okos város kellene amit egy MI irányít így optimalizálni lehetne a közlekedést, szemétszállítást, meg úgy kb. mindent. Királyság lenne. :)

(#8) btprg válasza rootkiller (#5) üzenetére


btprg
(tag)

Én azt tapasztaltam, hogy a legtöbb helyen tényleg sose lesz zöld ha nem nyomja meg az ember. (Már ha működik a gombos dolog, és nem csak a kikötött gombok vannak ott.) Viszont az autósként elég kellemetlen, amikor valaki megnyomkodja amikor semmi jármű nem jön, majd rájön hogy így nincs is értelme várni a pirosnál, átmegy a piroson, majd később nekem meg kell állnom az üres zebránál, mire eljut oda a rendszer hogy zöldet adjon a gyalogosoknak :D

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#9) Pityu. válasza btprg (#8) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Na a szolnoki amit mondtam,az ilyen ha nem nyomod meg nincs zöld.De a többi ami beljebb a városba van ha nem nyomom meg csak ott álldogálok is ugyan akkor vált zöldre.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#10) Béééla válasza Pityu. (#4) üzenetére


Béééla
(őstag)

Jó, sok esetben parasztvaku, 1-2 másodperc difivel. Nekem melóba menet kell megnyomni egyet ami nélkül sose váltana zöldre a gyalognak. Elsőre álltam ott egy ideig, mert sose hittem ezekben :D
Az MI-s forgalomirányítás is mehetne, amíg nem az a cél hogy a gonosz autósokat kizavarjuk a városból. Rohadjanak meg, minek akarnak oda menni? Ott a bolt ahova mennek? Mozi, színház? Menjen gyalog meg békávéval! (Bp)
Be is hangolták a körutat a villamoshoz, most még több ideig pöfékelnek az autók. Mindezt a tisztább levegő érdekében.

Bélabá

(#11) Pityu. válasza Béééla (#10) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Le is halna a bkv szerintem ha akik autóval járnának a városba csak velük mehetnének be :) Amúgy durva évek alatt,hogy megsokszorozódtak az autók is.Kisvárosban lakok régen voltak autók de csak úgy hellyel közzel ,most meg minden parkoló hely foglalt meg nagy a forgalom.De azt mondjuk én sem értem,hogy ilyen intézkedésekkel,hogy akarnak tisztább levegőt :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#12) hyperspace válasza Narxis (#7) üzenetére


hyperspace
(őstag)

Majd mikor rájön, hogy az ember a szűk keresztmetszet, kezdődnek a bajok. :U :P

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#13) t72killer válasza M.A.X. (#2) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Aki meg " élhetőbb, komfortosabb" (fiziológiailag/egészségügyileg értve, nem a modern ember focimeccs+sör igényét figyelembe véve!) élőhelyet szeretne, ilyet fog keresni, 200+km-re a legközelebbi várostól:

A betonfalansztert nem fogja élhetőbbé tenni a sok elektroszemét, csak hozzásegíti az ott élőket a totális elbutuláshoz, hisz már a WC-lehúzást is kütyü oldja meg helyettük.

A "valós város problémája" önmaga a város, az emberi faj nem hangyákból-méhekből fejlődött ki, hanem komolyabb területet igénylő KICSI csapatokban élő főemlősökből. Tetszik vagy sem, fajunk brutálisan túlnépesedett, és ahelyett, hogy a fő problémára (népességszám) koncentrálnának, inkább látszatmegoldásokkal próbálják a politikusok továbbgörgetni a bajt.

Jelenleg az a trend, hogy a szmogos falanszterek népét a virtuális világba terelik: ha a telefonjuk képernyőjét bámulják napi 16órában (sorry, 8, a másik 8 órára találnak maguknak nagyobb képernyőjű eszközt), akkor nem zavarja őket a szemét, meg az se, hogy 1m2 helyet 3 másik egyeddel kell napi 2 órában ("munkába" ingázás) megosztani.

Szóval kedves okos ifjú "influenszerek", ezek kellenének:
1. ésszerű GLOBÁLIS népességpolitika, aminek a célja az élhető bolygó, amin a többi fajnak is marad hely
2. ésszerű gazdaság1: a kamumunkahelyek felszámolása, milliók tologatnak munkadarabot, papírt, fájlokat hótt feleslegesen.
2b ésszerű gazdaság2: amit lehet távmunkában otthonról csinálni, arra ne rángassuk már be a dolgozót, csak azért, mert a barom megalomán főnök kiélheti a rabszolgahajcsár hajlamait, és évezi számolni az alattvalóit a kötelező kávészünetben! Persze, egy teszkó árufeltöltő nem fogja home officeból tolni, de a szintén sokmillió ilyen-olyan support, terveket-dokumentációkat író, stb emberkének miafrancér kell reggel fél7kor felzsúfolódni a marhavagonokba, ahelyett, hogy kényelmesen 7kor felkelne, és egészséges reggeli+mozgás után ugyanúgy 8kor beindítaná a melós gépét?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#14) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

A nem okos városokban meg égetik a rongyot meg gumit hogy ne fagyjanak szét.
Ez volt az Etiópiában meg éheznek rovat. :U

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#15) btprg válasza t72killer (#13) üzenetére


btprg
(tag)

Jó duma, tetszik!

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#16) Fecogame válasza Narxis (#7) üzenetére


Fecogame
(PH! kedvence)

Pontosan. Egy ilyenbe én is szívesen költöznék :)

Gyenge a hálózati jel? 4G/LTE antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#17) nyunyu


nyunyu
(PH! félisten)

Okos irodaház alatt azt kell érteni, hogyan tervezzünk a szükségesnél 20%-kal kisebb székházat, aztán évekkel később a költözés tervezésénél jön a pofáraesés, hogy hopp, kimaradt 1000 ember?

Aztán jönnek az ötleteléssel, hogy mindenki random napon tolja a home officet, meg shared desk, aztán amikor még így sincs elég hely, akkor a maradékot kirakjuk egy isten háta mögötti irodaházba?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#18) TomMusic válasza nyunyu (#17) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

De negatív vagy :D
Amúgy én olyat mondjuk el tudnék képzelni, hogy egy terem pl. kapcsolja le a pilácsot ha nincs bent senki, ajtók zárása/nyitása (bár az egy esetleges zombi apokalipsziskor nem biztos hogy jó, lásd Kaptár :DDD).

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#19) t72killer válasza nyunyu (#17) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Naív vagy. Kib.szni 40%-ot, a fennmaradó 20%-nyi helyre meg mehet a menedzsmentnek kávémítinghelység, nyóckátévéselőadásbámulóaula, titkárnőmasszírozószoba. Fenntarthatóan fejlődünk ugye, hómoffic meg nem létezik, mert akkor nem látom, hogy a tegnap felvett Pityuka dzsímélezik.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#20) nyunyu válasza TomMusic (#18) üzenetére


nyunyu
(PH! félisten)

Amúgy én olyat mondjuk el tudnék képzelni, hogy egy terem pl. kapcsolja le a pilácsot ha nincs bent senki, ajtók zárása/nyitása

Ebben mi a kihívás?

Fogsz egy HomePodot, rákötsz pár Xiaomi cuccot, webkamerát, aztán lehet vele csajozni, ahogy a karórádnak eldalolod, hogy hey siri, turn on the lights?
Majd a kiszemelt csaj orra elé dugod a szifont, amin látszik a nappalid élő kameraképén, ahogy kiviliágosodik?

(Konkrétan megtörtént eset, negyvenes kolléga követte el karácsonyi bulin.)

Vagy 8-10 éve dolgoztam egy épületautomatizálásos startuppal egy helyen, ott is bohóckodtak mindenféle akkori kütyüvel (akkor még nem voltak rogyásig rakva a webshopok okos cuccokkal, mint most), aztán a mi irodánk volt a referenciájuk, úgyhogy minden este 9-kor automatikus villanyleó megvolt.
Akkor is, amikor még dolgozni próbáltam, de legalább olyankor sem kellett felállnom a székből, hanem a termünk weblapján megnyomtam a villanykapcsolót, aztán megint lett fény.

Persze az az egész cucc csak addig működött, amíg volt villany: ha az irodaházban áramszünet volt, akkor a beléptetőrendszerre kötött ajtón se lehetett bejutni, max akkor, ha valaki belülről kinyitotta. :DDD
(Akkori főnököm még hülyébb volt, kacsalábon forgó palotáját is az épületautomatizáló brigádjára bízta (az lett a 2.0 verzió), csak éppen télen megdöglött a vezérlőközpont agya, aztán egy hétig nem tudta manuálisan bekapcsolni a kazánt, amíg meg nem jött az új mikrokontroller...)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#21) TomMusic válasza nyunyu (#20) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

Ebben mi a kihívás?
Én csak azt mondtam, hogy ilyen lépésekkel lehetne "okosítani" egy ingatlant. Nem azt mondtam, hogy ezzel fogjuk feltalálni a térgörgbítő hajtóművet. ;]

A házautomaziáláson is agyaltam már, sőt.. Mivel a programozás és elektronika a szakmám és hobbim is, ezért csinálni akartam én is EV-t (a startup szó nekem olyan divatmajmos), csak végül nem mertem belevágni. :B

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#22) nyunyu válasza t72killer (#19) üzenetére


nyunyu
(PH! félisten)

Naív vagy. Kib.szni 40%-ot, a fennmaradó 20%-nyi helyre meg mehet a menedzsmentnek kávémítinghelység, nyóckátévéselőadásbámulóaula, titkárnőmasszírozószoba.

Ja, székház tervezésénél még azzal számoltak, hogy mire elkészül, addigra le tudnak építeni párszáz szakértőt, akik a kivezetendő legacy rendszereikkel foglalkoznak, de ez a terv nem jött be. (nem volt elég hatékony a lepkeháló. Idén már légycsapó beszerzésén ötletelnek.)
Na meg az átszervezés átszervezésének az átszervezése sem segített a folyamaton, hiszen először azokat sikerült lapátra tenni, akiknek a többit kellett volna elküldeniük.

nyóckátévéselőadásbámulóaula

Eredetileg ilyesmire is ki akartam térni a rantben, de végül kivágtam azt a három bekezdést a mostani rózsaszínűre pingált falakkal felújított régi/új helyünkről, meg az isten háta mögötti irodaházzal kapcsolatos panaszainkra lakossági fórumot tartó TSM alvezérről, aki azon értetlenkedett, hogy miért pampogunk a januári hidegben 27 fokosra felfűtött irodáról, amikor ők a HQn 18 fokban majdnem megfagynak, meg már 2 napja nem tudta használni a csilivili irodáját, mert csak onnan tudnak kimászni az ipari alpinisták, hogy megszereljék az aula központi TV falát, ami éppen bedöglött. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#23) nyunyu válasza TomMusic (#21) üzenetére


nyunyu
(PH! félisten)

a startup szó nekem olyan divatmajmos

Akkori (mai foglalmaim szerint nagyon hipszter) főnököm a hobbiprojektjeire alapított cégeire mindig ezt a kifejezést használta.

Végülis, felvett 2-3 egyetemistát, adott nekik kellően nagy pénzbeli keretet, meg néhány elborulnak tűnő ötletet, aztán lehetett játszani, hátha kisül belőle valami.
Mondjuk az EEG szenzoros gondolatolvasó interfészből nem lett semmi, túl macerás volt vele lámpát kapcsolgatni..

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.