Hirdetés

2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) rootkiller


rootkiller
(őstag)
LOGOUT blog

Most már a város is okos? Beteg világ ez...

Wilson Pro Staff 97 v11

(#2) M.A.X. válasza rootkiller (#1) üzenetére


M.A.X.
(tag)

Evolúció. Okos városokban élek az egyre butább emberek, Ez a jövő.

(#3) Béééla válasza rootkiller (#1) üzenetére


Béééla
(őstag)

Már egy ideje az. Na nem "smart" okos, hanem egyes lámpák nézik hogy van-e ott autó, gyalogosnak vannak lámpagombok, nem lámpagyújtogató kapcsolja a fényt és ilyen úri huncutságok.

Bélabá

(#4) Pityu. válasza Béééla (#3) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Ha a közlekedési lámpás gombra gondolsz,át mentem már pár gyalogos átkelőhelyen,de eddig egynél jelentett valamit az a gomb,a többinél csak parasztvakítás :) Szóval szolnokon van egy lámpa ahol állandóan zöld,de ha megnyomod a gombot tényleg át vált zöldre pici idő múlva mert ugye ott nem olyan sűrű a gyalogos átkelés.De máshol meg nyomod és ugyan annyi időt vársz mintha nem nyomnád meg,gondolom ez azért van,hogy a kereszteződésben be van programozva a lámpaváltás ideje ne keveredjen meg az egész,csak így meg értelmetlen a gomb ottléte.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#5) rootkiller válasza Pityu. (#4) üzenetére


rootkiller
(őstag)
LOGOUT blog

A legtöbb helyen a gomb arra elég, hogy amíg az ember odamegy és megnyomja, addig azzal van elfoglalva, és telik az idő, tehát annyival rövidebbnek tűnik a várakozás :DD

Wilson Pro Staff 97 v11

(#6) Pityu. válasza rootkiller (#5) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

placebo :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#7) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Egy olyan okos város kellene amit egy MI irányít így optimalizálni lehetne a közlekedést, szemétszállítást, meg úgy kb. mindent. Királyság lenne. :)

(#8) btprg válasza rootkiller (#5) üzenetére


btprg
(tag)

Én azt tapasztaltam, hogy a legtöbb helyen tényleg sose lesz zöld ha nem nyomja meg az ember. (Már ha működik a gombos dolog, és nem csak a kikötött gombok vannak ott.) Viszont az autósként elég kellemetlen, amikor valaki megnyomkodja amikor semmi jármű nem jön, majd rájön hogy így nincs is értelme várni a pirosnál, átmegy a piroson, majd később nekem meg kell állnom az üres zebránál, mire eljut oda a rendszer hogy zöldet adjon a gyalogosoknak :D

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#9) Pityu. válasza btprg (#8) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Na a szolnoki amit mondtam,az ilyen ha nem nyomod meg nincs zöld.De a többi ami beljebb a városba van ha nem nyomom meg csak ott álldogálok is ugyan akkor vált zöldre.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#10) Béééla válasza Pityu. (#4) üzenetére


Béééla
(őstag)

Jó, sok esetben parasztvaku, 1-2 másodperc difivel. Nekem melóba menet kell megnyomni egyet ami nélkül sose váltana zöldre a gyalognak. Elsőre álltam ott egy ideig, mert sose hittem ezekben :D
Az MI-s forgalomirányítás is mehetne, amíg nem az a cél hogy a gonosz autósokat kizavarjuk a városból. Rohadjanak meg, minek akarnak oda menni? Ott a bolt ahova mennek? Mozi, színház? Menjen gyalog meg békávéval! (Bp)
Be is hangolták a körutat a villamoshoz, most még több ideig pöfékelnek az autók. Mindezt a tisztább levegő érdekében.

Bélabá

(#11) Pityu. válasza Béééla (#10) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Le is halna a bkv szerintem ha akik autóval járnának a városba csak velük mehetnének be :) Amúgy durva évek alatt,hogy megsokszorozódtak az autók is.Kisvárosban lakok régen voltak autók de csak úgy hellyel közzel ,most meg minden parkoló hely foglalt meg nagy a forgalom.De azt mondjuk én sem értem,hogy ilyen intézkedésekkel,hogy akarnak tisztább levegőt :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#12) hyperspace válasza Narxis (#7) üzenetére


hyperspace
(őstag)

Majd mikor rájön, hogy az ember a szűk keresztmetszet, kezdődnek a bajok. :U :P

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#13) t72killer válasza M.A.X. (#2) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Aki meg " élhetőbb, komfortosabb" (fiziológiailag/egészségügyileg értve, nem a modern ember focimeccs+sör igényét figyelembe véve!) élőhelyet szeretne, ilyet fog keresni, 200+km-re a legközelebbi várostól:

A betonfalansztert nem fogja élhetőbbé tenni a sok elektroszemét, csak hozzásegíti az ott élőket a totális elbutuláshoz, hisz már a WC-lehúzást is kütyü oldja meg helyettük.

A "valós város problémája" önmaga a város, az emberi faj nem hangyákból-méhekből fejlődött ki, hanem komolyabb területet igénylő KICSI csapatokban élő főemlősökből. Tetszik vagy sem, fajunk brutálisan túlnépesedett, és ahelyett, hogy a fő problémára (népességszám) koncentrálnának, inkább látszatmegoldásokkal próbálják a politikusok továbbgörgetni a bajt.

Jelenleg az a trend, hogy a szmogos falanszterek népét a virtuális világba terelik: ha a telefonjuk képernyőjét bámulják napi 16órában (sorry, 8, a másik 8 órára találnak maguknak nagyobb képernyőjű eszközt), akkor nem zavarja őket a szemét, meg az se, hogy 1m2 helyet 3 másik egyeddel kell napi 2 órában ("munkába" ingázás) megosztani.

Szóval kedves okos ifjú "influenszerek", ezek kellenének:
1. ésszerű GLOBÁLIS népességpolitika, aminek a célja az élhető bolygó, amin a többi fajnak is marad hely
2. ésszerű gazdaság1: a kamumunkahelyek felszámolása, milliók tologatnak munkadarabot, papírt, fájlokat hótt feleslegesen.
2b ésszerű gazdaság2: amit lehet távmunkában otthonról csinálni, arra ne rángassuk már be a dolgozót, csak azért, mert a barom megalomán főnök kiélheti a rabszolgahajcsár hajlamait, és évezi számolni az alattvalóit a kötelező kávészünetben! Persze, egy teszkó árufeltöltő nem fogja home officeból tolni, de a szintén sokmillió ilyen-olyan support, terveket-dokumentációkat író, stb emberkének miafrancér kell reggel fél7kor felzsúfolódni a marhavagonokba, ahelyett, hogy kényelmesen 7kor felkelne, és egészséges reggeli+mozgás után ugyanúgy 8kor beindítaná a melós gépét?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#14) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

A nem okos városokban meg égetik a rongyot meg gumit hogy ne fagyjanak szét.
Ez volt az Etiópiában meg éheznek rovat. :U

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#15) btprg válasza t72killer (#13) üzenetére


btprg
(tag)

Jó duma, tetszik!

"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

(#16) Fecogame válasza Narxis (#7) üzenetére


Fecogame
(PH! kedvence)

Pontosan. Egy ilyenbe én is szívesen költöznék :)

10dBi DualBand WiFi antennák, raktárról ---> https://goo.gl/QAkqQm

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.