2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

Okosvárosokat tervezhetnek az egyetemisták

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Egyetemi csapatok számára írt ki ötletversenyt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a T-Systems Magyarországgal közösen.

Hirdetés

A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium Smart City Challenge elnevezésű ötletversenyére 2019. február 23-ig várják a szervezők 3 fős hazai egyetemi csapatok nevezését a shared economy, a smart tömegközlekedés és az okos irodaházak témakörökben. A verseny során a T-Systems szakértői mentorálják a csapatokat, a döntőben pedig a Design Terminál szakembereivel közösen véleményezik a legjobb ötleteket. A döntő 2019. március 23-án a T-Systems Telekommal közös székházában lesz, ahol egy valós város problémájára adnak okos megoldásokat az egyetemisták. A versenyben győztes csapat részt vehet novemberben a barcelonai Smart City Expo World Congressen. A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium közös ötletversenyére jelentkezni a verseny weboldalán lehet.

A szervezők a kezdeményezést indokolva elmondják, hogy az okosváros megoldások olyan fejlesztések, amelyek élhetőbbé, komfortosabbá és gazdaságosabbá teszik a városok életét. 2018-ban jellemzően a közlekedésfejlesztés, a közvilágítás és a térfigyelő rendszerek voltak a legnépszerűbb okosváros beruházások, hamarosan azonban olyan komplex rendszerek megvalósítása lesz kiemelt cél, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek, az energiahatékonyság vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítő fejlesztések.

A támogatók úgy vélik, hogy a piac óriási: az IDC piackutató cég előrejelzései szerint 2022-re az okosvárosokra fordított összeg világszinten eléri a 158 milliárd dollárt. Habár a technológia már rendelkezésre áll, az eredeti és új ötletek, az innovatív alkalmazások iránti igény egyre nagyobb. Éppen ezért egy-egy igazán eredeti ötletre alapuló megoldás könnyen talál utat a világpiacra. Eddig számos hazai városban indult már kezdeményezés smart city megoldások tervezésére és megvalósítására.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.