Hirdetés

Kirúgták a T-Systems két vezetőjét

Hiába védték a mundért becsületét jó ideig, a vállalaton belül felmérték az okozott kárt, és találtak felelősöket.

Mindkét, a hírhedt BKK-sajtótájékoztatón részt vevő T-Systems felsővezető távozott már a cégtől – tudta meg a HWSW. Az értesülést a Magyar Telekom hivatalosan is megerősítette, a két vezető már nem dolgozik a vállalatnál – írja az informatikai portál. A távozásokkal kapcsolatban a Magyar Telekom nem adott ki közleményt, de a HWSW megkeresére a cég sajtóosztálya megerősítette, hogy a két döntéshozó egyike sem munkavállalója már a cégnek.

Hirdetés

A két vezető közül Lakatos András a T-Systems állami cégekért, belül gyakorlatilag független üzletág felelős igazgatója volt, ebben a szerepében ő írta például alá a T-Systems részéről a BKK-val kötött új szerződést.

A HWSW felhívja arra a figyelmet, hogy a sajtótájékoztatón sokkal többet szerepelt azonban Takács József, a T-Systems informatikai biztonságért felelős igazgatója. Akkor ő nyújtott tájékoztatást a rendszert ért támadásokról és magyarázta meg azt is, hogy a cég miért jelentette fel az egyik hibát bejelentő fiatal diákot. Az ügyben akkor nyomozás indult, a vádat azonban később az ügyészség visszavonta, mivel a cselekmény nem veszélyes a társadalomra.

A rendszert egyébként a BKK mára teljesen leállította, a T-Systems pedig saját hatáskörben vállalta, hogy „saját költségén helyezi új platformra” az e-jegy rendszert – gyakorlatilag egy teljes újraírás következik tehát.

A HWSW információi szerint a T-Systems számára komoly zavart okozott a BKK-botrány, a cég ugyanis igen aktív toborzási kampányt folytat, amelynek keretében mindenféle informatikust, fejlesztőt, üzemeltetőt, IT-biztonsági szakembert keres a cég változatos pozíciókba. A botrány nagyon kellemetlenül érintette a céget, a sokmillió forintos költségvetéssel folyó kampányt gyakorlatilag derékba törte, ezzel pedig az informatikai munkavállalókért folyó ádáz küzdelemben is komoly hátrányba került a vállalat.

Azóta történt

Előzmények