Pannon: még marad a korlátlan internet

Július 31-ig meghosszabbította Internet Éjjel-nappal mobilinternetes tarifacsomagjának promócióját a Pannon. Amint arról lapunk is beszámolt, a szolgáltatást az operátor február elején kivezette a piacról, de június elején ismét felvette kínálatába. Akkor még csupán egy hónapos promóciót tervezett a cég a „normál felhasználás mellett” korlátlan forgalmi keretet biztosító konstrukció számára, most azonban az akciós időszakot még egy hónappal meghosszabbították. A csomag havi díja eredetileg 5990 forint volt, július 1-jétől azonban az áfaemelés miatt az összeg 6240 forintra emelkedett.

Hirdetés

Az Éjjel-nappal konstrukció egyéves hűségnyilatkozat aláírásával is előfizethető. A Pannon ebben az esetben is – ahogy a két évet vállaló ügyfeleknek – 0 forintért biztosítja az adatátviteli eszközt, de csak a kétéves időszakra szerződőknek jár a másik kedvezmény: az első 6 hónapban megfelezett havi díj.

Amint fél évvel ezelőtt A Pannon és a T-Mobile is bünteti a „túlfogyasztókat” címmel megírtuk: a korlátlan internetcsomagok tavalyi bevezetése nem volt zökkenőmentes. A Pannon röviddel a promóció novemberi elindítása után korlátozást vezetett be e csomagjainál, és a nagy adatforgalmat generáló ügyfelek sávszélességét (függetlenül attól, hogy használnak-e fájlcserélő alkalmazást, vagy sem) a hálózat leterheltségének függvényében a garantált minimális sebességre, 120 kbps-ra lassította. E miatt a havi számlázási időszak végéig fenntartott korlátozás miatt több csalódott ügyfél fordult a GVH-hoz a fogyasztók megtévesztésével vádolva az operátort.

A felélesztett Internet Éjjel-nappal csomag ugyanilyen feltételekkel vehető igénybe. Ahogy az a szolgáltatás weboldalán olvasható, a Pannon a teljes sebességű internetszolgáltatást csak „normál felhasználás esetén” biztosítja. E definícióba a cég szerint a „weboldalak böngészése, e-mailek küldése és fogadása, online vásárlás, bankolás, chatelés, kisebb méretű fájlok továbbítása, online internetes kommunikációs eszközök (pl. MSN) használata, játékok hálózati futtatása, online felületen megjelenő multimédiás tartalom alkalomszerű megtekintése” fér bele.

A Pannon 3G/HSDPA-hálózata jelenleg az ország 371 településén érhető el.

Azóta történt

Előzmények