Egyre könnyebb saját AI-t építeni

Az NVIDIA a VMware segítségével célozza meg azokat a vállalatokat, amelyek saját AI-rendszereket akarnak létehozni.

Ha valaki kételkedett benne, hogy az NVIDIA lett az AI-szektor abszolút királya és húzóereje, akkor a vállalat az utóbbi napokban egyértelműen bizonyította, hogy az ágazat uralkodójává vált.

Ez pedig nem csak a rendszereket kiszolgáló chipeknek köszönhető, hanem például az olyan együttműködéseknek is, mint amit a VMware társaságában jelentettek be a napokban. Olyan új szoftveres eszközöket dolgoztak ki, amelyeket a saját AI-t létrehozni kívánó cégeknek adnak. Így a vállalatok a saját adatközpontjaikban fejleszthetnek AI-t, nem pedig a felhőben.

A hatóságok egyébként még mindig nem bólintottak rá a különböző kontinenseken a Broadcom és a VMware 69 milliárd dolláros felvásárlására.

A VMware új eszközeivel már könnyű kezelni az AI-rendszerekben domináló NVIDIA chipeket. A cég szerint minden vállalatot érdekel a technológia: van, aki a programozók munkáját akarja felgyorsítani a kód írása kapcsán, más gyorsabb jogi dokumentumkészítést szeretne. És sokan vannak, akik a bizalmas adatok miatt saját adatközpontban tennék ezt, nem pedig a felhőben.

Bár a Microsoft szolgáltatásai azonnal átolvasnak minden e-mailt és chatet, majd kiadják a kért eredményeket, de a jogi szerződések esetében szupertitkos tartalmakról van szó, ezeket a cégek nem töltik szívesen a felhőbe és más AI-rendszerekbe. Itt jön képbe a VMware és az NVIDIA.

Azóta történt

Előzmények