Megtanult kódolni a Meta mesterséges intelligenciája, félhetnek a programozók?

Olyan AI-modellt ad ki a Meta, amely segít kódot írni a programozóknak.

A szakemberek szerint egyelőre nem kell félniük a programozóknak, hogy állás nélkül maradnak az AI-fejlesztések eredményeként, de a trend egyértelmű, a kódok írását egyre nagyobb arányban hárítanák a mesterséges intelligenciára a tech cégek. A Meta a múlt hét végén közölte, hogy kiad egy új AI-modellt, amely kód írásában segíti a programozókat.

A Code Llama ingyenesen elérhető lesz, és képes lesz emberi szöveges utasítások alapján kódolni. Emellett kiegészítésekhez, befejező munkálatokhoz és debugging célokra is bevethető.

A nagy tech cégek nem állnak le az AI-fejlesztésekkel, minden iparág és folyamat érintett, egyeseknél a hatékonyság növelésének reményében, másoknál a még nagyobb profit a cél.

A Meta idén számos AI-modellt kiadott már, zömében ingyen – köztük van a nyílt forráskódú Llama is. Ezek komoly kihívást jelentenek az OpenAI és a Google szabadalmaztatott, drága modelljeinek, de persze más riválisok is akadnak.

A Code Llama egyébként a Llama 2-re építkezik, több konfigurációban létezik és a Microsoft GitHub Copilot közvetlen ellenfele. Támogatja a népszerű Python, Java, C++ nyelveket is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények