NVIDIA: az AI révén már bárki lehet programozó

Huang Zsen-hszün vezérigazgató szerint az AI azt jelenti, hogy már bárki lehet programozó, mert csak beszélni kell a számítógéppel. Rengeteg bejelentése volt a cégnek a Computexen is. Az Intel gyárthat NVIDIA GPU-t. Elon Musk pedig drogot is könnyebben talál, mint NVIDIA GPU-t.

Üdvözölte a digitális megosztottság végét Huang Zsen-hszün, az NVIDIA vezérigazgatója, és ezzel egyszerre kijelentette, hogy az AI azt jelenti, már bárki lehet programozó, mivel csak beszélnie kell ehhez egy számítógéppel.

Az NVIDIA a napokban elképesztő tőzsdei menetelést hajtott végre, mindezt az AI-őrületnek és az ebből fakadó remek eladásoknak köszönhette, és vált a világ legértékesebb félvezetős cégévé. A második negyedévre több mint 50 százalékkal magasabb árbevételt jósoltak, mint a Wall Street becsülte, és nem győzik kielégíteni a keresletet az AI-chipek kapcsán.Az NVIDIA piaci értéke most először átlépte az 1 billió dollárt.

A Computexen Huang Zsen-hszün elmondta, hogy az AI számítógépes forradalmat vezet. Szerinte nem kérdés, hogy új korszakba léptünk, és hasonlóan az előzőekhez ebben is lehet olyan dolgokat csinálni, ami korábban lehetetlen volt. Szerinte a programozáshoz elképesztően alacsony lett a küszön, lezártuk a digitális megosztottságot, mindenki programozó, elég, ha mondunk valamit a gépnek. Miért nő olyan gyorsan az AI? Az NVIDIA vezére szerint a fejlesztés tempója és a könnyű használhatóság miatt – és szó szerint minden iparágat érint majd ez.

Elon Musk drogot is könnyebben talál, mint NVIDIA GPU-t

Az NVIDIA rengeteg bejelentést tett a Computexen, és Huang is rengeteg mindent mutatott. Néhány szóval elérte például, hogy az AI írjon neki egy, a cégét éltető popdalt, de mutatott új appokat és generatív AI-alapú együttműködésbe kezdett a digitális reklámpiacon a legnagyobbnak számító WPP-csoporttal.


[+]

Bejelentették, hogy megépítik Izrael eddigi legerősebb AI-szuperszámítógépét, debütált többek között a Grace Hopper Superchip és a DGX GH200 is.

Együttműködésbe kezdtek a MediaTekkel, újgenerációs autós chipeken és videók, játékok streamelésére képes infotainment rendszereken dolgoznak majd, utóbbiak az AI-t használó sofőrrel is interakcióba tudnak majd lépni.

Az NVIDIA első embere beszélt továbbá arról is, hogy a gyártás több lábra állítása és az ellátási lánc nehézségeinek enyhítése érdekében (a TSMC és a Samsung együtt sem tudják kielégíteni a gyártási igényeket), továbbá az USA és Kína közötti ellentétek, és Tajvan témájának fényében az NVIDIA következő-generációs GPU-inak egy részét az Intel gyárthatja majd.

Az AI-chipek iránti kereslet pedig akkora, hogy amennyiben a napi több tucat nagy bejelentésből és újításból, politikai botrányból nem derülne ki, Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója jól összefoglalta a helyzetet. Az AI-startupot építő Musk azt mondta a múlt héten egy interjúban, hogy GPU-t szerezni már nehezebb, mint drogokat.

Azóta történt

Előzmények