Megkímélheti a gyerekeket a reklámoktól a Netflix

A Netflix reklámokkal támogatott csomagjában egyes tartalmak végül mégis reklámmentesek maradhatnak.

A Bloomberg forrásai szerint a Netflix új, reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjában talán mégsem lesz tele minden műsor hirdetésekkel. Egyes tartalmak ugyanis kivételt képezhetnek: a Netflix gyártásában készülő filmek és a gyerekeknek szánt tartalmak.

Persze mindez csak megkötésekkel lenne igaz: állítólag a Netflix-filmekben csak addig nem lesznek reklámok, míg a tartalom új, később reklámok is megjelennek majd ezekben már.

A Netflix gyártásában készülő gyerektartalmakban szintén nem lesz reklám, de elképzelhető, hogy más gyártású gyermekműsorokban sem – egyes stúdiók ugyanis megtilthatják a Netflixnek a reklámok megjelenítését a tartalmaikban. Ilyen helyzetben a műsor előtt és után vágnák be a reklámokat.

A Netflix reklámokkal támogatott csomagja 2023 elején érkezhet, a cég reményei szerint sikerül megállítani az előfizetők távozását a szolgáltatástól. Az olcsóbb csomagban állítólag nem minden tartalom lesz elérhető, továbbá az offline megtekintésre való letöltés sem lesz engedélyezett.

Azóta történt

Előzmények