- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Irodabezárás: törésponthoz érkezett a Twitter
- Synology NAS
- Kezdődik a pereskedés az X-ért, beperelték Elon Musk cégét a neve miatt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Árakat emel a Netflix
- ASUS routerek
- Bittorrent topik
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
A jelenlegi 13-rol ki kell irni a 18 evet aztan csokolom.
-
Gargouille
őstag
"azonban világszinten nagy a nyomás, hogy megoldást találjanak a titkosított üzenetküldők és streamingszolgáltatások monitorozására, hogy kiszűrjék ezekből a gyermekekre káros tartalmakat, de úgy, hogy a magánszférát ne sértsék meg"
Hát igen, én is szeretnék egyszer úgy jóllakni, hogy a kaja is megmaradjon közben.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Busterftw
veterán
válasz
Gargouille #2 üzenetére
Ezert lenne jo a fenti megoldas.
Aztan ezzel a szulok kezebe kerulne a problema, a tech cegek meg csak szet tennek a kezuket, hogy minden haztartasban nem lehetnek ott, kulonben is ez a szulok/allam felelossege. Mi kiraktuk a 18-as karikat.[ Szerkesztve ]
-
Xpod
addikt
válasz
Gargouille #4 üzenetére
Nem megoldás, felelősség áthárítás, de meg lehet vele úszni a büntit.
Egyébként meg egy nagy lóf@sz a szülőknek is, hogy engedik olyan oldalakra regisztrálni a gyereket ahova nem lehetne és nem beszélgetnek el vele, hogy mit szabad és mit nem, illetve milyen veszélyeket hogy tud felismerni. Tavaly is volt valami balhé talán a Tiktoknál, hogy a szülő verte a tamtamot valami adatvédelmi dolog miatt, azután kiderült a gyerek nem is regisztrálhatott volna, mert nem volt 13 éves se.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
ledgeri
nagyúr
Ez megint azt, hogy most annyiből áll az egész, hogy elmúltál-e 18 éves Igen/Nem, vagy pedig adj meg személyit! Ha meg beiktatunk egy harmadikfeles valakit/valamit, akkor meg biztos, hogy egy-két éven belül jön hogy X billió ember adatait lopták el ebből a rendszerből...
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM
-
Hi!King
őstag
Anno emlékeim szerint 18 év volt a korhatár a Facebookon, és meg kellett adni egyetemet, ahol tanulsz vagy tanultál. De egy csomóan bekamuzták a születési dátumukat, meg beírtak egy random egyetemet.
-
duke
aktív tag
"hogy megoldást találjanak a titkosított üzenetküldők "
Ha valami tenyleg titkositva van, akkor azt nem tudom hogyan lehetne ellenorizni. Ez szerintem remenytelen probalkozas.
-
dolon75
aktív tag
Egyszer szimpatikusabb Ausztrália.
Ha igaz a cikk, akkor most csak arra vannak kötelezve, hogy árulják el, mit csinálnak a gyermekek védelme érdekében.
Na, és miután elárulták, akkor jön csak az igazi.Hiába írnák vissza, hogy nade csak 18 év felett lehet bármit tenni náluk. Kiröhögik őket, ha csak annyi a védelem, hogy bejelöl a regisztráló egy checkboxot.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Gargouille
őstag
"Egyébként meg egy nagy lóf@sz a szülőknek is, hogy engedik olyan oldalakra regisztrálni a gyereket ahova nem lehetne és nem beszélgetnek el vele, hogy mit szabad és mit nem, illetve milyen veszélyeket hogy tud felismerni."
Gyakorló szülőként mondom, hogy a való élet nem így működik.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Busterftw
veterán
válasz
arnyekxxx #10 üzenetére
Nem éppen, a szülőknek rengeteg lehetőségük van akár fizikailag korlátozni a használatot, van egy csomó szülői felügyeletet biztosító alkalmazás is, illetve oktatás, nevelés kérdése.
A Facebookon és amúgy a neten többségében felnőtt tartalom van, teljesen jogos lenne a 18-as karika.
Ezért teljesen felesleges a cégeket csesztetni, konkrétan feleslegesen, mert ahogy írtad ha akarják akkor azt kikerülik/beszerzik/megtalálják.
Teljesen felesleges a cégeket itt birságolni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Busterftw #18 üzenetére
Azért a szülői felügyeletet biztosító alkalmazás pont az a harmadikfeles rész amiről írtam korábban, és nem egy úgy gyűjt mindenféle adatot, hogy még az is belepirul aki létrehozta!
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM
-
Dilikutya
félisten
Igazából ez nagyon jól kontrollálható otthoni környezetben. Streaming szolgáltatásoknál van külön gyerek profil, korosztályokhoz kötött tartalmakkal. Kisgyereknek telefont nem kell odaadni, ha mégis kap, Androidon ott a Family Link, az nem 3rd party szoftver, biztos iOS-re is van ilyen. Na meg ott a titkos fegyver, félve merem elárulni, a gyerekkel beszélni kell, és ránézni, mit csinál, ez mondjuk egy 10 év alattinál nem lehet eleve irreális gondolat.
De tudom, ez úgy ahogy van irreális gondolat, mert megveszi mindenki a sok kütyüt, de arra se veszi a fáradtságot, hogy értsen hozzá (nem rootolni, csak tudja használni, amire való). Így hogyan is várhatjuk el, hogy a gyerek bármihez is útmutatást kapjon.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Dilikutya #21 üzenetére
"mert megveszi mindenki a sok kütyüt, de arra se veszi a fáradtságot, hogy értsen hozzá" mert a sok kütyü gyártója azzal adja el, hogy nem kell hozzá érteni. Minél kevésbé kell érteni hozzá annál jobb a kütyü. Az emberek többsége nem techbuzi csak használni akarja az eszközét mint egy mikrot vagy mosógépet (amiknek szintén nem olvassa el a használatiját). Harmadrészt ha nem lennék enyhén techbuzi akkor nem is tudom honnan lenne bővebb információm pl egy mobil használatáról, a juzermanuál kb annyiba merül ki, hogy bekapcsolás melyik gombbal, és a simet hol lehet beletenni és a v1.0 felhasználó nem kezd el mobiloprendszeres fórumokat bújni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
arnyekxxx #23 üzenetére
Egy androidos telefont beüzemelni nem művészet, ha tud az ember olvasni a kijelzőről. Nem kell techbuzinak lenni manapság, szinte készen kapsz mindent, de még ahhoz se értenek. Amúgy meg pont hogy faszságot, sokadik Talking Tomot többen tudnak telepíteni, mint egy SIM kártyát kicserélni.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Hi!King
őstag
válasz
arnyekxxx #22 üzenetére
Így van. A különbség viszont az, hogy ha kategorikus tiltás van, akkor a gyereknek esélye sincs megtanulni, mit hogyan kezeljen a digitális világban vagy bárhol máshol, teljesen mindegy, hogy a tiltás a szülőtől vagy valami külső tényezőből fakad. Ha a szülő segít a gyereknek felkészülni az életre, beleértve a digitális világot is, akkor ha néz is "nem neki való" tartalmat, sokkal kevésbé fog az ártani neki.
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ausztrál hatóságok felszólították a három óriáscéget, hogy osszák meg, mit tesznek a gyerekek védelméért a platformjaikon.
- Építő/felújító topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fotók, videók mobillal
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Gamepad
- Irodabezárás: törésponthoz érkezett a Twitter
- Suzuki topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok