Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Amilyen drágák, még bőven fognak ügyfeleket veszíteni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
azbest
félisten
Hogy csökkent költséget amazon felhővel?
Pont az a drága, ha amazon felhőből kell kiszolgálni az ügyfeleket.A netflix jelenleg tudtommal úgy működik, hogy van központi cdn amazon felhőben és a nagyobb netszolgáltatóknál van dedikált lokális mirror szerver, hogy a tartalmat már a netszolgáltató saját hálózatán belül kiszolgálja, csak a belépés és dekódoló kulcsok kezelése jön az amazon felhős rendszeréből, miután már egy ügyfél megnézte valamelyik filmet és az betöltötte a szolgáltató szerver. [link]
[ Szerkesztve ]
-
emelhu
aktív tag
új trend: a hatalmas nem elég, gigantikus kell
-
Jesus_Shaves
tag
Naiv és laikus kérdés, de nem lenne több értelme ennyi felhasználó mellett egyfajta p2p kapcsolatot használni?
-
Gorgonka
tag
válasz
Jesus_Shaves #4 üzenetére
Szerintem félreérted, hogy mit jelent a peer to peer.
Vagy én értem félre a dolgot? Szerver nélkül hol lennének a filmek?[ Szerkesztve ]
-
Jesus_Shaves
tag
Technikailag ott is van, csak nem így nevezik. Az első seedernek ugye megvan a teljes adat, ez lehet az egyik mirror. De ahogy elkezdik pufferelni a filmet, úgy mehetne a kliensek között is az adat (főleg, hogy manapság a legtöbb netkapcsolat tudtommal full duplex). Amikor egy sorozat premierje van, akkor úgyis egyidőben nézik egy csomóan, tehát peer lenne bőven.
Az egyedüli dolog, amit másképp kell megoldani, az a csomagok priorizálása, itt ugye az adatfolyam elejét kell mihamarabb "összerakni".
De mondom, én laikus vagyok, nem tudom, milyen és mekkora háttértárak vannak manapság az okostévékben vagy hogy hogyan épül fel pl. a Netflix szerverparkja, mindenesetre a Stranger Things-es eset nekem azt mutatja, hogy van az a spike, amit már nem bírnak el. A kliens oldalon meg ott hever sokszor több száz megabitnyi feltöltési sávszélesség, kiaknázatlanul. -
válasz
Krugszvele #6 üzenetére
A netflix nem tárolhatja a tartalmait felhasználóknál.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Gorgonka
tag
válasz
Jesus_Shaves #7 üzenetére
így akkor egy idő után a ritkán nézett sorozatok "elhalnának" és jobbára csak a szerveren lennének meg. Vagy nem tudom. Jó annak, aki ezeket a dolgokat átlátja.
-
Gorgonka
tag
válasz
Krugszvele #6 üzenetére
De ha nem nézik sokan? Meg akkor, ha nézel 3-4 sorozatot 4K-ban, akkor azokat az adatokat mind a TV-n kellene tárolni? Ha nincs elég feltöltési szávszélesség a peereknek, akkor csak nagyon ergya minőségben lehetne nézni?
Mindenki máshol tart a sorozatban, szóval akkor mindenkinek meg kellene lennie a teljes sorozatnak és filmnek, hogy ki tudják egymást szolgálni a peerek? -
Jesus_Shaves
tag
Épp az a lényeg, hogy ha nem nézik sokan, akkor őket kiszolgálja a szerver is direktben. Az mindig ott lesz, mint egy állandó "seeder". A többiek csak a terjesztésbe segítenének be. A szolgáltatóknak bőséges információja van a nézők tartalomfogyasztási szokásairól, szóval biztos vagyok benne, hogy be tudnának lőni egy optimumot, mit, hol, mennyi ideig tárolnak. Ráadásul ha reklámok helyett lenne olyan előfizu, ahol a kedvezményért cserébe részt veszel ebben, akkor még a privacy harcosoktól sem kellene tartani, önkéntes alapú lenne az egész és még spórolnak is rajta.
Akárhogy is, a jelenlegi modell nem fog sokáig működni, ahogy nőnek az energiaárak, egyre magasabb a minőségi követelmény és egyre jobban szorongatják őket a hatóságok az adatközpontok horribilis fogyasztása miatt. -
Gorgonka
tag
válasz
Jesus_Shaves #11 üzenetére
Lehet, hogy ez működhet, nem tudom. Bár még mindig nem világos, hogy hol lenne tárolva az a sok adat? TV-n biztos nem. De ha ezt is kitaláljuk, akkor ha ráértek holnap délután, megreformálhatjuk a streaming piacot
-
L3zl13
nagyúr
válasz
P2P-ben elég nehéz a gyors és stabil streaminget garantálni.
Aki hülye, haljon meg!
-
rednifegnar
senior tag
ha 300 dolgozo 4% skkor 7300 emberuk van. ez 500m ellofizetovel 70 000 kopf per 1 dolgozo. kozben meg sirnak. meg h nem novekedik ugy az elofizetok szama mint covid alatt. hat joreggelt, mar nem ul otthon mindenki (ezek orulnenek a legjobban meg ket covidnak).
de majd akkor hogy fognak ha meg elofizetes melle reklamokat tesznek es meg tobben lemondjak..A camera does not make art, the artist makes art.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
rednifegnar #14 üzenetére
Gondolom ott is vízfejűsödik a cég.
Elküldenek 300 dolgozót aki már gondolom ott van pár éve és helyettük felvesznek juniorokat alacsonyabb bérért akiket be kell tanítani, akik nem biztos, hogy bevállnak stb.
Közben gondolom a manager aki előállt ezzel a nagyszeű ötlettel jutalmat kapott.Aki hülye, haljon meg!
-
LordBostitch
csendes tag
ja hogy ves2ítettek 950k ügyfelet? egyrés2t lehet hogy a fogyas2tók reagáltak a filmtrendekre másrés2t s2emély s2erint a tököm tele volt a22al hogy román s2inkron van minden filmhe2, magyar nincs. elné2egettem én angolul de néha jó lett volna.
-
azbest
félisten
válasz
rednifegnar #14 üzenetére
utánakeresve kiderül, hogy 11-12 ezer dolgozójuk van, szóval nem tudom mibűű számolta ki a Laci a 4%-ot.
A reklámos csomagok a két fillérért filmezni vágyókat célozzák, főleg indiai, dél-amerikai és más hasonló piacokon, ahol nem nagyon akarnak fizetni ezért pénzt. A normál előfizetés megmarad reklámmentesnek.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
"De mondom, én laikus vagyok": és tényleg!
Mifelénk gyakorlatilag nincs szimmetrikus internet.
Ettől a p2p még működhetne, feltéve, hogy a megvalósítása által okozott ezerféle problémát meg lehetne oldani.
Például nincs semmiféle garancia arra, hogy a peerek működnek. Average Joe megnézi a filmet, lefekszik aludni, lenyomja a cuccot.
Ha hivatalosan filmet tárolnál a júzernél, akkor a júzer közvetítő szolgáltatóvá válna. Ami egy kosárnyi papír.
és még sorolhatnám.
A másik: csomagok priorizálását megoldani? ki oldja meg? bemegy az isp-hez a netflixes csóka, megköszöni szépen, hogy az isp fejlesztéseit lenyúlták, de még pluszba legyen már priorizálás is? örülhet, ha nem ássák el a hátsó udvarban...
Most arról ne beszéljünk, hogy az humbug, hogy a kliens oldalon többszáz mbps feltöltés van. osztott közegben ugyanaz a többszáz mbps van minden kliensnél.
Meg abból is mekkora káosz lenne, hogy p2p terjesztésnél a csomag átlépi a határt, ameddig a jogdíjakat megfizették...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
kilua
senior tag
válasz
Az energiaárak emelkedése csak átmeneti, mert a világ nem volt felkészülve az oroszok kiesésére, szerintem jövőre rendeződik mert az oroszoknak is szüksége van pénzre, európának is gázra, a chiphiánynak is lassan vége lesz mert minden nagyobb ország most önálló chipgyártást fejleszt.
A minőségről annyit hogy Netflixen 15megabitben jön a 4K VP9 kodekkel, a VP10/h266/AV1 meg ugyanakkora sávszélesség mellett jobb minőséget biztosít, és a legtöbb felhasználó már a 4K csomagot sem igényli.
Érdekes hogy valamiért mindig a Netflixel kapcsolatban kerül elő a nagy sávszélesség használat, a YouTube ingyen ad 8K videókat is reklámokkal (de az könnyen blokkolható minden platformon még lg tvn is megoldottam miután rákerestem) még a kalóz stream weboldalak is megoldják pedig ők csórók az amerikai gigacégekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
Miert ne tarolhatna? Mikor letoltom akkor is nalam van tarolva.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Nem tárolhatja.
Ne a magyar jogból indulj ki. Magyarországon saját használatra az audiovizuális műveket részben vagy egészben szabad tárolni. Más országokban legfeljebb a megtekintéshez szükséges mennyiségű adat átmeneti tárolása megengedett. A szolgáltatónak nincs jogalapja a megrendelők gépén történő tároláshoz. A felhasználóknak sincs jogalapja a művek tárolásához.
Az Amazon szervereit és szolgáltatásait szerződés alapján veszik igénybe. Ezért a tartalomért nem az Amazon felel. Kis Jakab mint magán szolgáltató semmiféle garanciát sem képes nyújtani a NetFlix számára a szolgáltatás biztosításáról.
Ez a torent esetében nem jelent problémát. Egy fizetős szolgáltatás esetében viszont igen.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
dabadab
titán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
A szolgáltatónak nincs jogalapja a megrendelők gépén történő tároláshoz. A felhasználóknak sincs jogalapja a művek tárolásához.
A technikai jellegű átmeneti tárolás az teljesen oké, márpedig ez az lenne, pont úgy, mint a cache meg a buffer.
DRM is theft
-
fatal`
félisten
válasz
Nincs ott semmi kihasználatlanul, nem bérelt vonalak vannak a lakásba kötve.
Marha jó lenne, ha 5-en netflixeznek az utcában és elviszik a teljes upload sávot.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Mobilon most is letoltom es tarolom.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
Új hozzászólás Aktív témák
it A növekvő felhős költségeket enyhítené a Netflix, ehhez pedig a régóta partneréül szolgáló AWS-hez fordul.
- ollie: Olcsó (budget) Gamer konfig 2023 vége
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Router gondok
- A Jonsbo templomában frigyre lépett a félkörpanoráma és a micro ATX formátum
- Okosautós támadásba kezd a Huawei
- Androidos tablet topic
- DIGI Mobil
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Filmvilág
- Jövedelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok