Németországba visszatérhet az ingyenes Wi-Fi

Visszatérhetnek Németországba az ingyenes internetkapcsolatot biztosító Wi-Fi szolgáltatások, miután Merkel kabinete szerdán támogatta azt a törvényjavaslatot, ami megszüntetné a legfelsőbb bíróság 2010-es határozatát. A javaslat alapján nem vonható felelősségre a szolgáltató a felhasználók által esetlegesen elkövetett jogsértésekért, amennyiben a hozzáférést megfelelően biztonságossá tették és az internetezőkkel elfogadtatták, hogy hogy nem járnak el illegálisan.

Hirdetés

A 2010-es döntés óta a nyilvános Wi-Fi hozzáférési pontok száma jelentősen megcsappant, hiszen senki sem akarta vállalni a felelősséget a felhasználók helyett. A német gazdasági miniszter, Sigmar Gabriel szerint a tegnapiak fényében újra megnyithatják a szállodák, éttermek és egyéb nyilvános helyek az ingyenes internetezési lehetőséget ügyfeleik előtt.


(forrás: TelecomTalk) [+]

A kormány a startupok támogatásáról is döntött, ennek keretében megduplázzák a beruházásokra adható támogatás mértékét, a maximum 500 ezer euró alatti éves bevétellel rendelkező cégek esetén. Egyúttal a legalább 10 ezer eurós befektetésekre 20 százalékos visszatérítést írnak jóvá, és az ezekkel szerzett bevételek után a befektető visszaigényelheti az adót.

Németország még mindig küzd a kockázati tőke áramlásával, de a javaslatcsomag elfogadásával Merkel szerint nagy lépést tettek Európa digitális szuverenitásának megőrzése érdekében.

Azóta történt

Előzmények