Kérem a mobilokat ellenőrzésre felmutatni!

Mobiltelefonos, bankkártya segítségével megvásárolható közlekedési menetjegyet jelentett be a Hedz Kft. a barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon. A Hedz által kifejlesztett iziSHOP megoldás nemcsak kisebb értékű városi menetjegyek, hanem akár több ezer vagy tízezer forintos, napi vagy heti jegyek, sőt bérletek vásárlására is alkalmas.

Külföldön már évek óta ismertek a mobilon, pénztári sorban állás nélkül megvásárolható menetjegyek, azonban technológiai korlátok miatt ezek eddig szinte kizárólag SMS-alapon valósulhattak meg. Ennek köszönhetően csak a legegyszerűbb és legolcsóbb jegyek vásárlása volt megoldható; a fizetések szükségszerűen a korlátozott – és sokak számára eleve letiltott – mobilszámla terhére történnek, ugyanakkor a vásárlót a jegy árán kívül az SMS ára és gyakran egyéb kényelmi díjak is terhelték. A telefonok és a mobilinternet fejlődésével azonban új lehetőségek nyíltak meg, melyeket a Hedz által kifejlesztett iziSHOP szolgáltatás ki is használ.

Nem kötődik mobilszolgáltatóhoz

Az iziSHOP segítségével megvalósuló menetjegyvásárlási rendszer beépül a telefon menüjébe, ahol a felhasználó – kódok és telefonszámok memorizálása helyett – egy kényelmes menürendszer segítségével a menet- és helyjegyet is 1-2 perc alatt megvásárolhatja. Az iziSHOP külön előnye, hogy használatával az utast nem terheli semmilyen kényelmi díj vagy SMS-költség, csak a tranzakció WAP-forgalmát kell megfizetni, amely pár forint vásárlásonként, de előfizetéstől függően lehet akár ingyenes is. Az iziSHOP különlegessége, hogy nem kötődik mobilszolgáltatókhoz, így azt bárki – akár külföldi is –, bármely hálózatról használhatja. A fizetések nem a telefonszámla vagy egy előre feltöltött egyenleg, hanem az ügyfél VISA vagy MasterCard típusú bankkártyájának terhére történnek.

Jegy a mobiltelefon kijelzőjén

Az iziSHOPban vásárolt mobiljegyek színes, grafikus megjelenést kapnak, melyek bemutatása a mobiltelefon kijelzőjén történik. Egy szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően a jegyek érvényességének ellenőrzése a jegykezelők számára egy pillanat alatt, egyszerű ránézéssel is megvalósulhat, azaz egy gyors ellenőrzés során nem szükséges kódokat begépelni és online lekérdezni. Amennyiben a jegy érvényessége lejár, a jegy színe és formája megváltozik, mely a jegyellenőr számára ránézésre, távolról is jól felismerhető. Az iziSHOP-ban megvásárolt mobiljegyek hamisítása nem egyszerű, ugyanis a jegyek nem küldhetők tovább, és a képernyő elmentése sem lehetséges, ugyanis a jegyek megjelenése időről időre változik. A többnyelvű iziSHOP szolgáltatást üzemeltető Hedz Kft. banki partnere a CIB Bank.

Azóta történt

Előzmények