Kivonja a forgalomból a régi fiókokat Elon Musk és a Twitter

Eltávolítják és archiválják a tétlen fiókokat a Twitterről, Musk telefonálást és titkosított üzenetküldést is ígér. Hatalmas bejelentéseket közölt a Tesla kapcsán is Musk.

Elon Musk jelentette be, hogy a Twitter eltávolítja azokat a fiókokat a platformjáról, amelyek már több éve inaktívak: ezzel a lépéssel fel akarják szabadítani az elhagyott fiókneveket.

Musk erről több tweetben is értekezett, azt viszont nem árulta el, hogy mikor kezdik a tisztogatást, ahogy azt sem, hogy az archivált fiókhoz hozzáférhet-e még régi tulajdonosa. Arra viszont figyelmeztett Musk, hogy a felhasználók csökkenést tapasztalhatnak a követőik számában. A túl hosszú inaktivitás miatti törlés megelőzése érdekében a Twitter házirendje egyébként 30 naponta legalább egy bejelentkezést kér.

A Twitter az utóbbi időben sok fiókot felcímkézett, amelyhez köze lehet a helyi kormányoknak, erre válaszul a National Public Radio nem tett közzé több tartalmat – Musk erre válaszul már ott kilátásba helyezte, hogy másnak adják a nevet a Twitteren.


[+]

A múlt hónapban eltüntették a kék hitelesítő pipákat, ilyesmit már csak havi díjért lehet szerezni, és értelemszerűen visszaélésekhez vezetett, mert sok híresség, cég, politikus nem fizet a pipáért.

Musk további újdonságokat is ígér: jönnek a Twitterre a hívások (hang és videó, telefonszám nélkül) és a titkosított üzenetküldés is, vagyis kezd körvonalazódni a tavalyi terve, amikor a Twitter 2.0-ról, a „The Everything Appról” beszélt.

Musk egyébként igen elfoglalt, lassan minden percben bejelent valamit. Texasban például hatalmas lítiumfeldolgozót mutatott be, ez 1 millió EV-t is kiszolgálhat, már jövőre. Egy Cybertruckba is beült, és közölte azt is, hogy az FSD v12 már kívül-belül AI-alapú, képkezelés, kormányzás, lassítás, gyorsítás terén is, és ha már igazán simán működik (nem csak biztonságosan), akkor egy hónap ingyen próbalehetőséget biztosítanak majd minden teslásnak az USA-ban, később más országokban is.

Azóta történt

Előzmények