- OpenWRT topic
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titkosított? Azért blokkolták a fiókomat, mert nem akartam megadni a valódi privát telefonszámomat
.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Komplikato
veterán
Lítium feldolgozó?
Két éve augusztusban nem arról regéltek, hogy nemsokára áttérnek vasoxidos akura, mert az mennyire bírni fogja a sok és gyors újratöltést, cserében olcsó és gyerekmunka sem kell hozzá?[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
dabadab
titán
válasz
Komplikato #3 üzenetére
Két éve augusztusban nem arról regéltek, hogy nemsokára áttérnek vasoxidos akura
LFP: lítium vasfoszfát
gyerekmunka sem kell hozzá?
Az a kobalt, amire gondolsz (és az tényleg nincs az LFP-ben), nem a lítium.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
joghurt
addikt
"Kérjük, cseréljen filtert, a vetítőgép túlmelegedett." (tényleges hibaüzenet)
A tej élet, erő, egészség.
-
vicze1
félisten
válasz
Komplikato #3 üzenetére
Csak kiegészítem dabadab-et.
A Tesla a CATL LFP aksijait használja a kínai gyárban és az onnan kikerülő autók azok mind LFP-sek. A most elkezdett gyárt nem Tesla hanem CATL gyár, ahol a US piacra gyártanak majd aksit.A kínára kivetett szankciók miatt miatt kerülik a valódi tulaj nevét...
-
Pioneer
senior tag
Legalább már kitakarítota a szélsőbaloldali propagandista szemetet a Twitter-ről, ez azért már példa értékű!
PROFESSZIONÁLIS Delid/Re-lid LGA 1155, 1150, 1151, 1200, 1700 és 2066 Procikhoz. GARANTÁLT MINŐSÉG!. Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html
-
ceia
őstag
Ez teljesen érthető, ha valaki ilyen hosszú ideig be sem jelentkezik, nem igazán mutat felhasználói aktivitást. A szolgáltatók általában élnek hasonló szabályozással. A havi egyszeri elvárt bejelentkezés egyáltalán nem egy nagy elvárás, a különben ingyenes szolgáltatásért cserébe.
#1 t72killer Tudjuk, hogy mind az adatainkat akarják - engem a google már több éve nem engedett be többé az email fiókomba, ugyanezért. Azt állította, hogy gyanús aktivitást észlelt, és igazoljam, hogy én vagyok a valós használója. Csak az volt az érdekes, hogy sohasem adtam meg neki, akkor honnan tudná, hogy aki megadja a számát, a valós felhasználó? Teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak megakarja szerezni a számom. Elhagytam a fiókot, átmentem a Yahoohoz, és azóta is elégedetten használom.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
vicze1
félisten
Pl?
Értem, hogy a neonáci propaganda valamiért imádja Musk-ot, de kb. semmi ilyet nem tett. Csak a moderáció nagy része szűnt meg, ami előnybe helyezte a szélsőjobbos propagandát, mivel abból drasztikusan több van.
Mivel Musk is egy idióta, így elég sok összeesküvés elméletet terjeszt + aki "ellene" van(le meri írni a valóságot), azzal gyerekes háborúba kezd és vagy megpróbálja nyilvánosan tönkretenni a hatalmával és pénzével. -
vicze1
félisten
"A Twitter az utóbbi időben sok fiókot felcímkézett, amelyhez köze lehet a helyi kormányoknak, erre válaszul a National Public Radio nem tett közzé több tartalmat – Musk erre válaszul már ott kilátásba helyezte, hogy másnak adják a nevet a Twitteren."
Ezt a mondatot elolvastad?
És fel tudod fogni, hogy semmi másról nincs szó, mint gyerekes bosszúhadjáratról, egy óvodás által irányított cégnél?
De úgy látom még ezt is képesek egyesek megideologizálni és kimagyarázni...
-
dabadab
titán
Ez teljesen érthető, ha valaki ilyen hosszú ideig be sem jelentkezik, nem igazán mutat felhasználói aktivitást. A szolgáltatók általában élnek hasonló szabályozással.
Kb. egyedül a freemailnél találták ki ezt (miszerint az "inaktív" emailcímeket újra kiosztják) és ez a gyakorlatban pont olyan hülye ötletnek bizonyult, mint amennyire már elsőnek annak látszott.DRM is theft
-
Plug Life
aktív tag
Musk egy bohóc.
-
arty
veterán
én január óta nem tudom visszaszerezni a readonly fiókom (feltörték, postoltak pár "viagrás szart" és ennyi), jegy jegy hátán, de ember elé nem tudtam kerülni... (a gépi feldolgozás meg le se zárja a jegyeim, ott révednek a semmibe, örökre.....)
mostanra kb elengedtem, egyébként is évek óta csak szélsőjobbos szemetet kapok az arcomba ott
(nem, nem musk óta! gondolom valami kompenzálásféleképpen nyomták nekem azt, amit SEMMIKÉPP nem olvasok, nem követek.... hátha
yt ugyanez
)
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
janos666
nagyúr
Yahoo? Én úgy vesztettem el az ősöreg Twitter fiókom, hogy ellopták a jelszavát és mivel a Yahoo törölte az email fiókomat, nem tudtam visszaszerezni. (Akkoriban egyáltalán nem használtam a Twitter-t, ahogy a Yahoo Mail-t sem már, ezért nem változtattam meg azután sem, hogy tudhattam volna, hogy a régi egyszerű jelszavaim benne vannak a nyilvános adatbázisokban, illetve ezért nem írtam át az email címet sem, mikor tudhattam volna, hogy a Yahoo törölni fogja az email fiókom.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
risqee
lelkes újonc
A többi szolgáltatónak is ezt kellene csinálnia. Egyébként átlátható lenne a a valós felhasználók száma.
-
vicze1
félisten
Egész pontosan senkit és szeretném nyomatékosítani, hogy senkit nem érdekel a user szám egy adott méret felett. Ami érdekel bárkit is minden más szolgáltató esetében, az a napi aktív user szám DAU.
Csak a szokásos meggondolatlan gyerekes reakcionizmus Musk részéről, ami eléggé káros, pont ahogy az a baromság amit a Check markkal művelt.
Nyilván kell a scammereknek régi megbízható usernevek, úgyhogy Musk segít ahol tud.
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
válasz
Plug Life #15 üzenetére
Köszönjük az építőjellegű hozzászólást.
Gondolom 2-3 évvel ezelőtt meg te is istenítetted, mert az volt a divat. Most meg divat utálni Musk-ot, szóval akkor most egy "bohóc"A témához kapcsolódva pedig jó lenne már külön választani a twitter-t és a Tesla-t. Oké, hogy Musk a főnök, de 2 külön történet, még is mindenki egy kalap alá veszi. Ami azért is szomorú, mert a Tesla egy kiváló cég, sok ígéretes jövőbeni fejlesztéssel, de a twitter miatt a részvények a béka segge alatt vannak. Twitter szarságai miatt, csak a twitternek kellene bukni, de nem így van, kb minden bukik ezért amihez Musk-nak köze van.
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Ezekiell
veterán
Ez van, ha a céget azonosítják a CEOjával, és erre Musk brutál erősen rá is játszik, ezt is akarja. Akkor meg nem kell csodálkozni, ha amikor ez visszafelé sül el, akkor a többi cége is megszenvedi.
a Tesla egy kiváló cég, sok ígéretes jövőbeni fejlesztéssel
Hát, azért ez így elég erős copium gyanús kijelentés.az aláírások rohadt idegesítőek
-
vicze1
félisten
Csak szeretnék szólni, hogy Musk Tesla részvényből vette a Twittert, így elég nagy mennyiséget dumpolt a piacra, a részvények ára azért és a cég nem túl jó kilátásai miatt esett. Amúgy jelenleg még minding túlértékelt szinten van csak szólok, és a Q1-es számaikat figyelembe véve.
"Twitter szarságai miatt, csak a twitternek kellene bukni"
Twitter egy privát cég, nincs tőzsdén, azt csinál vele amit akar. -
chris-v
senior tag
"Hát, azért ez így elég erős copium gyanús kijelentés"
Miért is?Egy nagyon fontos dolgot felejt el mindenki, hogy a Tesla Inc. nem csak egy autógyártó. Otthoni és hálózatméretű akkumulátortárolást, napelemeket és napsütéses tetőcserépeket tervez és gyárt, valamint kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínál (SolarCity, Zep Solar, Supercharger, Powerwall, Megapack ).
És ezt most próbáljuk meg ne Elon Musk személyével összekötni, hanem mint céget nézni. Szóval igen, Tesla egy kiváló cég, sok ígéretes jövőbeni fejlesztéssel.
Ne felejtsük el azt sem, hogy a Tesla a világ legértékesebb vállalatai közé tartozik, és 2023-as adatok szerint a világ legértékesebb autógyártója."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
chris-v
senior tag
Igen, az egy elég szemét húzás volt. Rendesen oda vert a részvényeknek.
De ettől függetlenül mint cég a Tesla egy jó és ígéretes cég és továbbra sem egy cég a twitterrel, ami ha bukik nem kellene húzni a másik céget is csak azért mert Elon Musk.[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Ezekiell
veterán
A Tesla Solar gyakorlatilag elhanyagolható (összesen 3000 telepítés, ne vicceljünk már), a teljes napelemes részleg elhanyagolható. Egyedül az energiatárolásban valódi szereplők.
A Tesla pedig folyamatos árcsökkentésekkel tudja csak fenntartani a keresletet, ami nem a legjobb jel. A Model Y ezen az áron valóban a legjobb EV, a kérdés mindössze hogy meddig.
Ne felejtsük el azt sem, hogy a Tesla a világ legértékesebb vállalatai közé tartozik, és 2023-as adatok szerint a világ legértékesebb autógyártója.
Ez csak annyit jelent, hogy tök egyértelműen túlfújt lufi a cég részvényárfolyama.az aláírások rohadt idegesítőek
-
Necroman_Mk2
senior tag
Első blikkre egy logikus és racionális lépés. Kérdés, hogy mire gondolnak régóta inaktív fiókok alatt, azaz mikor kellett megtörténnie az utolsó bejelentkezésnek. (Én ezt években számolnám.)
"A Twitter az utóbbi időben sok fiókot felcímkézett, amelyhez köze lehet a helyi kormányoknak"
Az megvan, hogy a szó angol eredeije a local goverment, de konkrétan mikre céloz ezzel? Az USA államainak kormányaira, vagy az országokéra?"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Ezekiell
veterán
válasz
Necroman_Mk2 #29 üzenetére
Az országokéra.
#30cpt_sanya
De míg a Ford simán behozza a veszteséget a többi autón, a Teslának nincs ilyen opciója, azt is kalkuláld bele - így a hosszútávú stratégia máris nem annyira világos.az aláírások rohadt idegesítőek
-
cpt_sanya
tag
Hosszútávú stratégia több felé ágazik. Elárasztani a piacot saját autókkal.
Attól mert szét akciózza az autóit még mindig keres bőven minden autón. Maga a cég is nyereséges.
Lényegében ugyanott vannak mintha kevesett adnának el több haszonnal.Csak több potenciális felhasználójuk lesz akiket lehúzhatnak egyébb szolgáltatással pl FSD .
És mint az adatokból kiderűl , bőven profitálnak minden autón az akciók ellenére. Így kompenzálni sincs mit.
A másik, tényleg a szolgáltatások frissítések. Pl x -ezer dollárért lehívhatsz egy frissítést ami ad + x lóerőt és még kitudja milyen előfizetéses/fizetéses cucc van.
Vagy ha 10 év múlva eljön Elon jövőre itt a full self driving jóslata akkor több autós fogja megvenni az x+sok dolláros extrát. Bár ez a jövöre szövege kb a Ferrari majd jövőre szövegével egyenértékú. Bár erre több esélyt látok jelenleg mint a Ferrari VB címére a közeljövőben. -
Pirosász
aktív tag
válasz
cpt_sanya #32 üzenetére
Olvastam valahol, hogy ez a fene nagy profit se tiszta fialás.
A bolt/szerviz hálózat nincs benne, és a K&F se. Az autó előállítási költsége, és az eladási ára közötti pénz a profit.
A hagyományos gyártók nem így számolnak.A másik probléma közép távon szerintem, hogy nincs termék. Aki 40 millióért vett egy Modell S-t 15-ben, az nem frissítést akar venni, hanem új autót. Vegyen egy ugyanolyan Modell S-t?
Nem fog venni, mert nem ilyen a fogyasztói magatartás.
Vesz egy másik prémium szedánt. Az meg pláne nem érdekli mit ígérgetnek 5-10 év távlatában.
A Golfnak nem véletlen volt 8 generációja 40 év alatt. Mert a német középosztály nem ugyanolyan Golfot akart venni. Ilyen az emberi természet.
Hol az S utódja? Legalább már valami rajznak kellene lennie, hogy na ilyen lesz a Modell 3 B, vagy az S II. -
vicze1
félisten
válasz
cpt_sanya #32 üzenetére
"Csak több potenciális felhasználójuk lesz akiket lehúzhatnak egyébb szolgáltatással pl FSD ."
FSD amíg beta lehúzás és értelmetlen megvenni. De a visszahívásokból kiderült, hogy alig 10% vette meg, így viszonylag kicsi a userbázisa.Azt hozzátenném, hogy mivel a Teslának hála és az EV-k terjedése miatt a normál autók ára is az egekben(tényleg elképesztő) és szerinted azokon mekkora a haszonkulcs? Többi gyártónak is nyilván van haszna bőven az EV-iken, csak ott van extra K&F, ami elviszi a hasznot.
Tesla elég nagyot rizikózik az akciókkal, a kínaiak miatt most a lítium ára a béka segge alatt, így olcsóbb lett a gyártásuk, ha a növekvő kereslet miatt megnő az ára, akkor ráfázhatnak, illetve ehhez jön hogy az eladási számaik könnyen beeshetnek, egy esetleges áremelésre. Sokkal nagyobb a verseny, törnek be nyugatra a kínai gyártók, hogy dumpolják, amit nem tudnak már otthon eladni, így most nagyon dinamikus a piac és könnyen ráfázhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
cpt_sanya
tag
Az FSD példának hoztam fel,lehet van más is. A tesla még mindig nem rizikózik az akciókkal. Ha bőven profitot termel az akciós árakkal is.
33 Pirosász
"A bolt/szerviz hálózat nincs benne,"
A bolthálózat persze, hogy nincs benne, hiszen nagyon kereskedés sincs. Hivatalos szervizek vannak. Pontosabban szervizek amik szerződésben állnak a teszlával.
De európában teslát csak a teslától tudsz vásárólni közvetlen. Nincs kiterjedt bolt hálózata. Így költsége se nagyon. -
Lajmund
aktív tag
Hülye ez a Musk. Csak egy paypalt csinált régen. Most meg olyan amatör gyerekes buta hogy csak egy ür cége van egy auto gyára pár helyen meg van még egy twitter is. Van még pár mühold amivel van mindenhol net. Biztos kihagytam még valamit de lényegtelen biztos az is valami butaság, ovodás bohockodás. Ez tényleg egy idiota gyerekes ember
Rég láttam ekkora hülyét aki azt se tudja mit csinál
Mi lenne ha végre felnöne?
-
janos666
nagyúr
Először is, szerintem mindenki idióta, aki "és" helyett "meg" kötőszót helyettesít a magyar nyelvbe. (Kijártad te egyáltalán a 8 általánost bukás nélkül? Ki adott neked érettségit...?).
Másodszor: nézd meg a John McAfee-ről szóló "dokumentumfilmet" a Netflix-en, és aztán nevezz egy másik milliárdost/billiárdost őrülnek.De komolyan! Ha én tanár lennék, -1 jegyre osztályoznék minden házifeladatot/érettségit, ahol az "és"-t "meg"-el helyettesítik! Kb. fél-egy éve lassan mindenki ezt csinálja. Olyan, mint ha egy párhuzamos univerzumba kerültem volna, ahol nem is létezik az "és", mint kötőszó.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Lajmund
aktív tag
Én is hülye vagyok Jani bocsánat. Örülök hogy vannak még okos emberek mint te. Netflixet már pár hónapja nem nézek mert becsömöltem a silány minőségtöl nekem tul pc tul gender tul hoki. Jol irtam? Ja nem. Mindegy. Kijártam a nyolcat tanulás nélkül úgy hogy a megye legerősebb suliba jártam. Éretségim nincs. Viszont van egy szakmám amire szintén egy percet nem tanultam hanem végig puskáztam. Gépeket programozok és nagyon jól megélek önállóan kb 14 éve. Mindenem megvan és lájtos a munkám és mindent megveszek magamnak amit akarok több csajt dugok fiatalt milfet amihez kedvem van és egy forintomba se kerülnek mert sportos vagyok mivel edzek uszok bicozok. Király életem van és még éretségim sincs. Tudok jobbat. Egyik gyerekkori barátom már 17 éves kora óta dolgozik a sulit is otthagyta és Bécsbe épitési vállalkozó rengeteg új nagy géppel itthon poénból drága ingatlanokat vesz de amúgy kint is de épít is. Biztos vagyok benne hogy nem tudna szabályosan leirni egy a4-es lapnyi szöveget de az ilyen életrevaló emberek véleménye jobban érdekel mint pl tiéd. Megértem hogy akinek ez a munkája hogy hibátlanul gépel vagy elengedhetetlen volt a rengeteg iskolához az ilyen szintű nyelvtan tudás annak nagyon zavarja az ilyen mobilon fél perc alatt osszepotyogott agymenés. De ilyenkor csak próbálj a mondanivalora koncentrálni és nem fog annyira fájni. Semmi gond megértem jó volt kiirni magadból. Nekem is. Nyomom az offot de nem teszi offba. Eddig ilyen még nem volt. Samsung böngésző.
[ Szerkesztve ]
-
Pirosász
aktív tag
Régen nem voltak ilyenek, vagy nem jól emlékszem?
Komolyabb moderálás volt itt.
Múltkor valami Huawei cikk alatt ment a politikai/ideológiai balhé. Nyilván köze nem volt már a cikkhez. Na mondom mindjárt jön a moderátor. Semmi!
Volt hogy túlzott off-ért is figyelmeztettek, nemhogy egy ilyenért. -
Noukoum
veterán
Úgy látom a tesla megint csődbe ment a magyar nemzethy kommentszekcióban.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
Új hozzászólás Aktív témák
it Eltávolítják és archiválják a tétlen fiókokat a Twitterről, Musk telefonálást és titkosított üzenetküldést is ígér. Hatalmas bejelentéseket közölt a Tesla kapcsán is Musk.
- OLCSÓ akár belépő játékos PC-k.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest