Musk egyenesbe kormányozta a Twittert

A hirdetők zöme állítólag visszatért a Twitterhez, amely 1500 dolgozóval folytatja, és lassan már nem is veszteséges. Az eTorónak hála pedig már kripokereskedni is lehet majd a Twitteren. Musk elindította a felhasználói előfizetéseket is.

A Twitter körül ugyan továbbra is bőven akadnak botrányok, de a többi közösségi médiás óriásnál sem jobb a helyzet, hiszen míg a TikTokot a teljes betiltás fenyegeti, addig a Metánál állandóak a kirúgások, a költségcsökkentések és a megszorítások (a jelentések szerint sorra veszik el a bónuszokat, juttatásokat, és újabb hatalmas leépítések jönnek, mindezek hatására a dolgozói morál soha nem látott mélységben van).

Hirdetés

Elon Musk egy BBC-nek adott interjúban azt mondta, hogy a Twitter ha nehezen is, de egyenesbe jön, és végre már nem lesz veszteséges. Mindez annak köszönhető, hogy a hirdetők zöme visszatért, az agresszív költségcsökkentési húzások és leépítések pedig meghozzák a várt hatást.


[+]

Kiderült az is, hogy míg Musk 8000 fővel vette át a Twittert, most már csak 1500 ember dolgozik a cégnél. A jelentések szerint azóta is káosz és bizonytalanság uralkodik, sok olyan mérnök is távozott, akik a hibákat javították és a szolgáltatás kiesését előzték meg. Az utóbbi időben többször előfordultak hibák, leállások, idén már hat jelentősebb is volt. Musk elismerte, hogy vannak ilyen esetek, de szerinte nem tartanak sokáig. A leépítésekre válaszul annyit mondott, drámai lépésekre volt szükség, többek között a 3 milliárd dolláros negatív cash flow miatt.

Musk szerint a felhasználói számok jól alakulnak, a hirdetők távozása az ő irányítása alatt pedig ciklikus jelenség volt, továbbá politikai nyomásra történt – de állítólag a legtöbb hirdető már visszatért.

Számos cégének egyidejű vezetése miatt továbbra is rengeteg befektetője bírálja Muskot, és bár korábban többször megígérte, hogy ha rendbe tette a Twittert, akkor távozik az éléről; de most azt mondja, hogy senki nem jut eszébe, aki leválthatná őt a Twitter élén.

Kriptokereskedés és felhasználói előfizetés a Twitteren

A nyereség elérésével sok elemző szerint gondok lehetnek, de a Twitternek vannak ötletei. Az eToro és a Twitter együttműködésében előbbi révén a Twitter felhasználói már kriptopénzekkel is kereskedhetnek majd.

Musk bejelentette továbbá, hogy a Twitter felhasználói saját előfizetést kínálhatnak másoknak a tartalmaik eléréséért: hosszú szöveget és órás videókat is feltehetnek a havi díj mögé zárt fiókjukba.

Azóta történt

Előzmények