Sokan nem fizetnek Elon Musk és a Twitter nagy ötletéért

Már a The New York Times is elveszítette a hitelesítést jelző kék pipát. Eközben kiderült, hogy 24 óránként változtatják majd az ajánlási algoritmust a Twitteren.

Nemrég a The New York Times elveszítette a hitelesítést jelző pipáját a Twitteren, de nem azért, mert megszűnt volna ez a funkció. A neves lap egyszerűen nem hajlandó kifizetni a havidíjat a Twitternek.

A Twitter új irányelvei szerint a hitelesítést jelző pipa ugyanis kizárólag előfizetés mellé jár, a cégeknek ez havonta 1000 dollárba kerül (arany színű pipa), a magánszemélyeknél (kék pipa) 7 dollártól indul a havidíj.

Ezt elég sokan nem hajlandóak megfizetni, pedig Elon Musk és a Twitter ettől a lépéstől is a bevételek növekedését várták. A The New York Times a dolgozói személyes fiókjaira sem fizeti vagy kéri a pipát, kivéve nagyon ritka esetekben. A Politico is jelezte, hogy nem fizet a dolgozók hitelesített kitűzőjéért. Mivel április 1-től leépítik a régi hitelesítési programot, ezért sok fiók mellől tűnik el a pipa. Jelezte egyébként a Fehér Ház is, hogy nem fizet azért, hogy az emberei Twitter-profiljain legyen pipa.

24 óránként változtatja majd az ajánlási algoritmusát a Twitter

A Twitter a forráskódja egy részének kiszivárgását követően végül úgy határozott, hogy a cég maga is elérhetővé tette a forráskód egy részét. Elon Musk pedig megígérte, hogy az egészet közzéteszik néhány héten belül.

Ez sok nagy felfedezéshez és változáshoz vezethet, Musk például azt is megígérte, hogy a nyilvános visszajelzések és javaslatok alapján 24 (legkésőbb 48) óránként változtatják majd a Twitter ajánlási algoritmusát.

Azóta történt

Előzmények