Bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot a dogecoin-perben

A befektetők egy csoportos keresetben bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot, akinek a tevékenysége állítólag dolláimilliárdjaikba került.

Elon Musk sokszor került már bajba az évek során a dogecoin miatt, konkrétan azért, mert szokatlanul látványosan támogatta a kriptovalutát, kampányolt amellett.

Legutóbb akkor száguldott a dogecoin nagyot, amikor Musk a Twitter logóját egy shiba inura cserélte. Az ehhez hasonló húzások sokak szemét szúrják, Manhattan szövetségi bíróságán pedig egy csoportos keresetben bennfentes kereskedelemmel is vádolják Muskot. A befektetők azt mondják, az, hogy Musk manipulálta a dogecoint, dollármilliárdokba került számukra.

A vád szerint Musk Twitter-bejegyésekkel, fizetett online influenszerekkel, egy 2021-es tévéműsorban való szerepléssel és már nyilvános mutatványokkal igyekezett nyerészkedni az ő kárukra a saját és a Tesla tulajdonában lévő tárcákkal. Ennek része állítólag, hogy 124 millió dollárnyi dogecoint adott el, miután lecserélte a shiba inura a Twitter logóját (emiatt 30 százalékkal ugrott meg az árfolyam). A vád szerint a piac manipulálása és bennfentes kereskedelem révén károsította meg Musk a befektetőket, miközben magát és cégeit népszerűsítette.

Az újabb vádak a harmadik kört jelentik a Musk elleni nagy dogecoin-perben.

Azóta történt

Előzmények