Őrült húzás: Musk egy shiba inura cserélte a Twitter logóját, száguld a dogecoin

Hivatalos magyarázat sem a Twitter, sem Musk részéről nincs, de a Twitter kék madaras logóját leváltotta Musk kedvenc kriptopénzének logója, egy shiba inu. Száguld a dogecoin.

A szemfülesebbeknek feltűnhetett, hogy a Twitter eddig megszokott, kék, madaras logója eltűnt, a helyét pedig egy shiba inu vette át, az, amelyikkel a dogecoin nevű kriptopénzt reklámozzák.

A logóváltásnak valóban a dogecoinhoz van közé, és persze Elon Muskhoz. A dogecoint Musk hosszú ideje rendszeresen emlegeti, mások viccnek tartják (és eredetileg viccnek is született, de Musk később úgy érezte, hogy ez az emberek kriptója).


[+]

Sem a Twitter, sem Musk nem adtak formális magyarázatot a történtekre, de Musk azért két mémképet közzétett (az egyiken valaki javasolja, hogy legyen a logó a dogecoiné, miután Musk megvette a Twittert, mire Musk annyit ír, hogy haha, az beteges lenne).

Azt nem tudni, hogy a változtatás végleges vagy ideiglenes, de sokan megint azt mondják, hogy Musk manipulálja a piacokat – a dogecoin árfolyama pedig kilőtt a történtek hatására, piaci értéke egyből 4 milliárd dollárral nőtt. Így ez a világ 7. legnagyobb kriptopénze.

Mindez különösen kínos annak fényében, hogy Musk pár napja kért egy bíróságot, hogy ejtsék ellene a 258 milliárd dolláros dogecoin-pert, amelyben többek között épp a piac manipulálásával és piramisjátékkal vádolják, hasonló húzások révén – ott az ügyvédek nevetségesnek nevezték a vádakat.

És kínos annak fényében is, hogy Musk más húzásai sem jöttek be a Twitternél, például a fizetős  hitelesített fiókók és az abból remélt bevételek.

A Twitter sok irányból áll nyomás alatt, Németország például elkezdte megbüntetni, amiért nem reagál a felhasználói panaszokra, és nem kezd semmit az illegálisnak mondott tartalmakkal.

A találgatások szerint akár valamilyen nagy kriptoötletről is szó lehet egyébként, hiszen a Twitter Musk általi felvásárlásakor a dogecoin árfolyama igencsak megugrott, a Binance (amely 500 millió dollárt adott a felvásárláshoz) pedig már korábban jelezte, hogy ötletel, hogyan lehetne a Twitter több a blockchaintől és a kriptótól. Magyarázat és bejelentés viszont nincs.

Azóta történt

Előzmények