Elon Musk már jobban koncentrálhat a Teslára

Megtalálta utódját a Twitter élén Musk: Linda Yaccarino váltja, aki már várja, hogy segíthessen átalakítani a platformot. Sokan remélik, hogy Musk most több időt fordít a Teslára.

A szivárgások beindulása után végül viszonylag gyorsan pont került az ügy végére, Elon Musk tényleg megtalálta utódját a Twitter élén: az NBCUniversal vezetőségéből átigazoló Linda Yaccarino váltotta őt. Musk elnök és technológiai igazgató marad a cégnél.

Yaccarino első nyilatkozatában annyit mondott, hogy már várja, hogy segíthesse a közösségi platform átalakulását, és inspirálja őt Musk víziója a szebb jövő kapcsán.

Musk irányítása óta a Twitternél sokszor volt káosz, leépítés, távozott a vezetőség, változtak az irányelvek, stratégiák, a reklámok helyett pedig az előfizetés került hangsúlyba.

Az elemzők és befektetők azt remélik, hogy ezzel a lépéssel Musk újra több időt fordíthat a Teslára. A Twitter óta ugyanis úgy vélik, nem fordít rá kellő figyelmet, pont az EV-árháború idején.

Vannak persze más dolgok is, amelyek „versenyeznek” Musk idejéért, erre több elemző is felhívta a figyelmet. Továbbra is ő irányítja elvégre a SpaceX és a Neuralink vállalatokat, továbbá nemrég indult el a TruthGPT, amely az OpenAI és a Google generatív AI-megoldásainak riválisa lesz. A Neuralink kapcsán pedig épp most kezdenek vizsgálatot az amerikai törvényhozók, kíváncsiak arra, hogy az állatkísérleteket felügyelő testület tagjai hozzájárultak-e helytelen vagy elsietett kísérletekhez.

Azóta történt

Előzmények