Jön a Meta és a metaverzum saját kriptopénze

Belső körökben csak Zuck Buckként emlegetik a Meta új kriptopénzét, ami a Facebookom és az Instagramon is használni lehetne.

Bár politikai nyomásra a Facebook feladta a kriptopénzes törekvéseit, várható volt, hogy a metaverzum építgetése közben előbb-utóbb eljutnak oda, hogy saját virtuális tokeneket, vagyis saját kriptopénzt akarnak, amivel nem csak a tartalomgyártókat lehet megjutalmazni, hanem kölcsönök nyújtására és pénzügyi szolgáltatások működtetésére is használni.

A Financial Times jelentése szerint pontosan ezen dolgozik most a Meta, bár a projekt még korai fázisban tart.


[+]

Amennyiben sikerül a Metának saját kriptopénzre építenie a munkára, szórakozásra és játékra tervezett metaverzumot, akkor nagyobb irányítást nyer a tranzakciók fölött, továbbá újabb bevételi forrásokat teremt maga számára. Értelemszerűen a metás kriptopénz a Meta platformjain mindenhol elérhető lenne, így a Facebook, Instagram, WhatsApp, Meta Quest platformokon is.

Zuck Buck

Belső körökben állítólag csak Zuck Buckként emlegetik a metaverzumba szánt kriptopénzt, amely állítólag nem biztos, hogy blockchainre épít.

A Meta tokenjeit ehelyett központilag szabályozná maga a vállalat a Financial Times informátorai szerint, és nagy hangsúly lenne azon, hogy a kedvenc tartalomgyártóknak fizessenek ezzel az Instagramon az emberek. Vagy épp azoknak lehetne jutalomként adni, akik hasznos tevékenységet végeznek a Facebook-csoportokban.

Hivatalosan a Meta nem reagál a témára, mert megfogalmazásuk szerint el vannak foglalva a metaverzum építésével, ami persze magával vonja a fizetések és pénzügyi szolgáltatások átalakítását is.

Mark Zuckerberg egyébként a múlt hónapban erősítette meg, hogy hamarosan megérkeznek az NFT-k az Instagramra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények