Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Sokan sokféleképpen képzelik a SAJÁT "Metaverzumukat", nem hiszem, hogy mindenki a Cukorhegy féle megoldásbannlátna pénzt. Volt nem egy cég, aki arra gyúrt, hogy felhőstolgáltatás plusz alacsony késleltetésű 5G hálózat. Itt ugye a userek nem kell fél milliós VGA, sem izom PC a használathoz, sőt helyhez se lenne kötve.
Arról is voltak pletykák, hogy az Epic + Sony végtelen pénzt ől, lassan 4 éve?, saját elképzelésébe. Ha nem is feltétlen drága PC-re alapozva, de sokkal olcsóbb konzolokra is alapozhatják.
Szerintem a legtöbb ember aki VR-t szeretne használni, nem egy Nintendo Mii "színvonalú" bizbaszra gondol azért. -
kilua
senior tag
Itt konkrétan ARM verziós windows 11et telepítettek telefonra, és még játékokat is futtat úgy hogy az ARM SOCnak még emulálnia is kell az X86ot, és a játékok sincsenek felkészítve a snapdragon GPUjára. Ja és itt snapdragon 845ről van szó ami már négy éves.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Nem értem, miért vicces. Képes többfeladatos multiuser, memóriavédelmet és smp módot (sőt, amp vagy asmp?) tudó, hálózati képességekkel ellátott operációsrendszert futtatni, a kijelző natív felbontásán vagy akár afelett is működő hardveresen gyorsított grafikus felülettel, akár kompozíciós ablakkezelővel. Egy modern operációs rendszerhez mi kell még? Frissítések és csilivili felület, ami szinte már semmi a többihez képest
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
-
Cs1csó
titán
válasz
E.Kaufmann #8 üzenetére
De már anno is ISZONYAT pénz kellett volna a fejlesztésre, a promótálásra stb.
Most pedig gyakorlatilag nem úgy néz ki, hogy az IOS és az Android mellett bármi is labdába rúgjon okostelefon fronton.
Talán ha egyszer tényleg annyira erős lesz egy okostelefon, hogy pikk-pakk futtat egy asztali oprendszert akkor esetleg fordulhat a kocka. -
Cs1csó
titán
válasz
E.Kaufmann #6 üzenetére
Odébb van az még. Jelenleg akik belépnek (befektetnek) a metaverzumba elsősorban azért teszik, hogy HA egyszer csak megtörténik az ÁTTÖRÉS akkor a főbb versenytársakhoz képest ne a NULLÁRÓL kelljen indulni.
Jelenleg ez az egész csak VISZI a pénzt és nem hozza. DE ahogy a mondás tartja:"Aki kimarad az lemarad"
Vegyük a Nokiát, nem hitt az okostelefonba és bele is bukott, amikor már elkezdett hinni nem volt annyi esze, hogy beálljon az Android mögé hanem saját ökoszisztémát akart de már fejleszteni, költeni rá nem volt hajlandó. -
E.Kaufmann
veterán
Na eddig a bányászat szippantotta be a GPU-kat, attól félek ezután meg a metaverzum lesz az, mert lehet nagyobb buli a felhős szolgáltatóknak szállítani.
-
kilua
senior tag
Az hogy "a metaverzum felé kacsintgat" elég kifacsart megfogalmazása annak hogy "lehet csinálni fognak valami játékot oculus questre/HTC vivere" de hát valami amerikai SciFi film és a Facebook miatt ez most egy menő "buzzword" lett.
Mondjuk én nem tudom mennyit érdemes erre költeni, az összes VR sisak eladása eddig 9 millió, ebből 5 millió PS VR, tehát pcn kb 4 millió lehet.
Összehasonlítás képen a 2010es évek híres bukott konzoljai: a PS Vita 16 milliós a WiiU 12 milliós eladást produkáltak, és a VR piac növelése évente csak pár százalékos. Tehát ha ez is lesz valamikor a jövő szerintem nem a közel jövő.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
SPOILER!! SPOILER!!
A srác kapott valami segélyt, vagy árvaellátás szerű pénzt, gyakorlatilag a nagynénjénél(?) lakott, műszaki cikkeket guberált, javított stb. a notebookja is egy javított gép volt, a hálóra pedig vezeték nélkül csatlakozott az pedig szintén valami szociális alapon történt.
Amúgy csóró volt rendesen. (Volt egy alsó szomszédja valami idős hölgy sokszor nála evett mert gyakran meghívta magához.)
Komoly haptikus cucca addig nem is volt ameddig a játékban nem jutott némi kredithez.[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
titán
Mindenki a METAVERZUM felé kacsingat, hiszen mindenki látta a Ready Player One c. filmet (én a film alapjául szolgáló regényt és annak folytatását is olvastam)
Sajnos még nagyon messze vagyunk tőle technikailag még a haptikus kiegészítők sem az igaziak. DE a jövő egyértelműen ez.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Sony és a Lego Group mögött álló holdingcég 1-1 milliárd dollárt fektettek nemrég az óriásba.
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...