Nincs többé Kindle Cloud Storage

Végre meglépte az Amazon, amit már az induláskor meg kellet volna - a Kindle vásárlóknak járó Kindle Cloud Storage megszűnt, helyét az Amazon Cloud Storage vette át az e-book olvasókhoz járó felhőtárhely esetében is. A 2011-ben indított szolgáltatást azért hozták létre, hogy a könyvolvasóval rendelkező ügyfelek online is bármikor menedzselhessék dokumentumaikat. A baj az volt vele, hogy ezeket a cég saját, AZW formátumában tárolta. Az ingyenes, 5 GB tárhelyet biztosító felhő nem vész el, csak átalakul.

Hirdetés

Indulása óta folyamatosan érte kritika a Kindle Cloud Storage szolgáltatást amiatt, mert az Amazon felhőtárhelyétől elszeparáltan, illetve sok esetben elég ügyetlenül működött. A mostani lépés nem változtat a rendelkezésre álló tárhely méretén, illetve az ingyenesség is megmarad, azonban mostantól a Kindle-re küldött dokumentumok végre eredeti formátumukat megőrizve kerülnek tárolásra.

Nem hullatunk könnyeket a Kindle Cloud Storage után
Nem hullatunk könnyeket a Kindle Cloud Storage után

Hasonlót tett a Google is tavaly, amikor a Google Drive és a Gmail tárhelyét közösítették. Abban a helyzetben az 5 GB-os ingyenes felhőtárhely, illetve a Gmail 10 GB területe összeadódott. A Kindle Cloud Storage és az Amazon Cloud Storage esetében erről sajnos nincs szó, így marad az 5 GB-os kapacitás, de a Kindle tulajdonosoknak nem kell majd a két tárhely között váltogatniuk. A KCS megszűnésével az ott tárolt dokumentumok átkerültek az ACS-be, ahol az előbbihez képest lényegesen több lehetőség adott a fájlok menedzselésére, felhasználására. A legbosszantóbb korábban az volt, hogy a Kindle-re küldött dokumentumokat már konvertált változatban tárolta a cég, így az újraküldésen túl sok mindenre nem voltak használhatók. Mától az újonnan (akár e-mailen keresztül) feltöltött .doc, .txt, (stb) kiterjesztésű fájlok is azok maradnak, amik, így az ACS haználatával például számítógépről vagy okostelefonról is egyszerűen megnyithatók maradnak. Ez a változtatás a korábban feltöltött dokumentumokat nem érinti, ezek egyszerűen átkerültek az új helyükre.

Azóta történt

Előzmények