15 GB-ra emeli és összevonja szolgáltatásai tárhelyeit a Google

Sokak kívánsága teljesül azáltal, hogy a Google végre összevonja a népszerű webes szolgátatásaihoz és alkalmazásaihoz tartozó tárhelyeket. Ezentúl kedvünkre sakkozhatunk az ingyen rendelkezésünkre álló 15 GB-nyi közös kapacitással, így használati preferenciánk fogja leginkább meghatározni, hogy melyik alkalmazás hasítja ki a legnagyobb szeletet a tortánkból.

Hirdetés

A Google Drive oldalát is ennek megfelelően fogják frissíteni, elég lesz a kurzort a grafikon fölé mozgatni és már láthatjuk, melyik szolgáltatás mennyi tárhelyet használ. Akinek pedig a 15 GB-nál több helyre lenne szüksége, mindössze 2,49 dollárért 25 GB-ra, havi 4,99 dollárért pedig 100 GB-ra bővíthet (de akár 16 TB is rendelkezésünkre állhat, potom havi 799,99 dollárért).

A megújult Google Drive oldal
A megújult Google Drive oldal

A Google Apps előfizetők egységes tárhelye 30 GB lesz, és ahogy eddig is volt, a Docs, Sheets és Slides alkalmazásokban létrehozott fájlok egy bitet sem fognak elfoglalni ebből. A Google+-ra feltöltött 2048 pixelnél szélesebb képek viszont a tárhely rovására kerülnek majd fel a közösségi oldalra.

A Google Drive ezzel a lépéssel magasan a legtöbb tárhelyet kínálja ingyenesen a népszerű felhőalapú tárhelyszolgáltatások között. A Microsoft SkyDrive alapesetben 7 GB-ot, a Dropbox pedig csak 2 GB-ot ad (ami minden egyes általunk behozott új felhasználóval 500 MB-onként egésze 18 GB-ig bővíthető).

A vállalat a módosításokat a következő hetekben fogja élesíteni.

Azóta történt

Előzmények