Startupok pályázhatnak a Google új támogatási programjára

Urs Hözle, a Google technikai infrastruktúráért és partnerkapcsolatokért felelős vezetője egy szakmai találkozón bejelentette, hogy Google Cloud Platform for Startups néven új programot indítottak, melynek célja, hogy az induló (elsősorban technológiai) vállalkozásoknak nyújtsanak támogatást világszerte.

Hirdetés

A program keretében a vállalat 100 ezer dollár értékben biztosít szolgáltatásokat a kezdő, kis méretű cégeknek, melyhez 24/7 támogatást is nyújtanak.

A támogatást nem közvetlenül, hanem az induló vállalkozásokat összefogó helyi inkubátor szervezeteken vagy befektetőkön keresztül nyújtják, ennek érdekében a Google globális 50 partneregyesülettel kötött együttműködési megállapodást (ezek számát folyamatosan bővítik).

Hogy a kíván célt elérjék, feltételeket is támasztottak: a startup működjön együtt az előbb említett partnerszervezetek egyikével, ötmillió dollárnál kevesebb befektetési tőkével kell rendelkeznie, illetve éves árbevétele nem haladhatja meg az ötszázezer dollárt.

A segítség természetesen nem teljesen jótékonysági, hiszen ha egy vállalkozás a Google platformját választja, akkor nagy valószínűséggel a későbbiek során is megmarad mellette – már csak azért is, mivel az esetlegesen sikeres, felfejlődő vállalkozás rendszerét másra átállítani már idő- és pénzigényes.

Azóta történt

Előzmények