Főleg kényelmi funkciókkal frissült a OneDrive

Néhány új funkcióval gazdagodott a Microsoft néhány hónapja OneDrive névre hallgató tárhelyszolgáltatása. A változtatásokat tartalmazó új androidos kliens tegnap óta letölthető a Google Play Store-ból, a webes felületen pedig a következő napokban élesítik az újdonságokat. A OneDrive programmenedzsere, Omar Shahine a frissítést bejelentő blogbejegyzésében azt írta, hogy a fejlesztést a felhasználói visszajelzések alapján végezték, és a most implementált funkciókat kérték a leggyakrabban.

A webes OneDrive-ban a szem kímélése miatt nagyobb méretűre vették a fotók és videók bélyegképét, és bekerült egy Minden fotó nézet is, amiben a videók is megjelennek a képek mellett. A vállalat javított a streaming videólejátszás minőségén, és a támogatott böngészők és telefonok körét is bővítették, bár erről pontosabb információt nem közöltek. Be lehet állítani állandó albumborítót is, ha nem tesszük, a korábban megszokotthoz hasonlóan a szolgáltatás rotálni fogja az albumban található képeket.

 

Mostantól nem csak fotókat, hanem videókat meg lehet osztani Facebookon közvetlenül a OneDrive-ból, a webes szolgáltatatás utolsó újdonsága pedig az, hogy korábban másokkal megosztott állományokhoz már egyenként is hozzá lehet adni további fájlokat.

A 2.5-ös verziószámú androidos alkalmazás egyszerre több fájlt is ki lehet választani letöltésre, át lehet mozgatni valamint rendezni a fájlokat és a könyvtárakat, és megosztásra lehetőség van mások meghívásával, egy link küldésével vagy állományok küldésével külső alkalmazásokba.

 

Azóta történt

Előzmények