Háború: a kormány kirúgta a Magyar Telekomot

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal – közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

Kovács Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a kabinet szerdai ülésén foglalkozott a Magyar Telekom azon lépésével, amelyben felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

„A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes” – közölte a szóvivő. Úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de „mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen”.

Ezért a Telekom döntése után a kormány arra utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel meglévő telekomos előfizetői szerződéseiket – tájékoztatott Kovács Zoltán.

Hozzátette: van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél.

A magyar kormány egyébként tavaly év elején kötött megállapodást a Magyar Telekommal. Igaz, nem a szokásos stratégiai megállapodást, hanem a befektetésekre vonatkozó „partnerségi együttműködési megállapodást”.

Kiegészítésként azt is érdemes megjegyezni, hogy nagyon kevés előfizetésről lehet szó, mivel a Vodafone 2013-ban elnyerte azt a pályázatot, mely szerint 2015-ig két éven át ők biztosítják a kormányzati szervek hozzáférését.

Azóta történt

Előzmények