Mától: Telekom 4G már külföldön is

A cég ma jelentette be, hogy 2015. március 9-től kezdődően a Telekom belföldi 4G ügyfelei számára egyes külföldi országokban külön díj fizetése nélkül elérhetővé válik a 4G hálózat roaminghelyzetben, így nem csak Magyarországon élvezhetik a gyors mobilnet előnyeit. Elsőként Németországban, a Telekom Deutschland hálózatán, majd 2015 folyamán további 30 országban válik fokozatosan elérhetővé a szolgáltatás világszerte.

Hirdetés

A Telekom külföldre látogató ügyfelei alapvetően a mobilinternet gyorsaságában fognak pozitív változást tapasztalni. (A tapasztalható sebesség függ továbbá az adott ponton elérhető, a technológia által biztosított maximális sebességtől, a domborzati viszonyoktól, továbbá attól, hogy hányan használják a szolgáltatást az adott cellában az adott pillanatban, valamint az adott hálózat, a használt készülék és hazai díjcsomag képességeitől.)

A 4G adatroaming szolgáltatás a Telekom azon ügyfelei számára érhető el, akik külföldi netezéshez valamilyen Telekom roaming adat-díjcsomagot rendelnek, és ezzel egyidejűleg belföldön is 4G-képes díjcsomaggal és készülékkel rendelkeznek. A változás a Telekom lakossági, kis- és középvállalati, valamint nagyvállalati ügyfeleit is érinti. A lehetőség az ügyfelek számára automatikusan elérhetővé válik.

Ezzel egy időben a Telekom szerződött partnereinek hazánkba látogató ügyfelei, arra alkalmas készülékkel és szolgáltatással Magyarországon rá tudnak kapcsolódni a Telekom 4G hálózatára, amely (kültéren) jelenleg közel 80 százalékos országos lakossági lefedettséggel rendelkezik.

Az ügyfelek a mindenkori 4G adatroaming elérhetőségéről a www.telekom.hu címen és a telefonos ügyfélszolgálaton tájékozódhatnak.

2014 végéig a Deutsche Telekom Csoport 18,3 millió adatroaming-csomagot értékesített ügyfeleinek az összes európai országban, és ez a szám tovább növekszik. Attól függően, hogy melyik szolgáltató hálózatára jelentkezik fel az ügyfél, a szolgáltató szöveges üzenetben értesíti az ügyfelet, amikor eléri a csomagjában foglalt adatmennyiség 80 százalékát. Emellett, egy alkalmazás segítségével vagy a külföldről is díjmentesen elérhető weblapon (Magyar Telekom ügyfelek esetében a www.telekom.hu/adatroaming oldalon) bármikor ellenőrizhetik azt is, hogy adott időpontig hány MB-ot használtak fel a roaming adatcsomagban foglalt adatmennyiségből.

Azóta történt

Előzmények