Mindenkinek jár a Telenor Hipernet

A Telenor Magyarország az utóbbi évben többször is tartott Hipernet napot, ami az ügyfelek szempontjából külön díjfizetés nélküli 4G-s elérést jelentett, a vállalat számára pedig értékes terhelési és tesztlehetőséget. Miután két hete a Telenor és a Telekom bejelentette, hogy közösen fejlesztik tovább az akár 150 Mbit/s elméleti letöltési sebességre is képes hálózatot, nem volt kérdés, hogy az ügyfeleket is ebbe az irányba terelik majd, csak azt nem lehetett tudni, milyen gyorsan lépnek. Csütörtöki sajtóközleményük alapján nem vártak sokáig, márciustól minden ügyfelüket felengedik a leggyorsabb hálózatra.

Tarifacsomagtól függetlenül, minden mobilinternetes ügyfél számára 4G hálózati hozzáférést biztosít a Telenor - lakossági és üzleti ügyfelek részére egyaránt, automatikusan a gyorsabb hálózatra kapcsolódnak az eszközök, amennyiben a technikai feltételek adottak. Ehhez 4G-képes készülék, illetve USIM kártya kell. Utóbbit bármelyik Telenor üzletben díjmentesen beszerezhetik azok, akik régebbi SIM kártyával rendelkeznek.

A Telenor Hipernet bevezetése óta tavaly decemberig 236 ezerről 1,18 millióra nőtt a 4G-s felhasználói tábor, a vállalat mégis az elérhető sebességre a legbüszkébb, amivel a négy évvel korábban elérhető elméleti maximum (7,2 Mbit/s) több mint hússzorosát képesek nyújtani.

A Telekommal történt haszonbérleti megállapodás eredményeként a két szolgáltató közösen fejleszti 4G lefedettségét, illetve megosztják adótornyaikat, melyek a 800 MHz-es frekvencián működnek. Ennek eredményeképpen a Telenor 2015 végéig eléri a kültéri 97 százalékos lefedettséget, miközben az ország nyugati felén fejleszti hálózatát, hiszen a szerződés értelmében a Duna vonalától keletre a Telekom vállalta ugyanezt.

Azóta történt

Előzmények