A Vodafone után a Telekom is lenullázta a roamingot

A Telekom tegnap jelentette be, hogy 2015. május 1-jétől új roamingkedvezményeket és -ajánlatokat vezet be, hogy az EU-zónán belül külföldi utazás esetén is olcsón érjék el szolgáltatásaikat.

Hirdetés

Elöljáróban, mielőtt ismertetnénk a kedvezményeket: csak a legdrágább csomagokra előfizetők kapják ingyen az új szolgáltatást, az adatmennyiség erősen korlátozott (az EU Plusz 300 megát jelent), és ingyenességről más csomagoknál szó sincs, mivel az olcsóbb csomagoknál plusz díjakat kell fizetni.

A lakossági ügyfelek számára kínált legnagyobb Next XL (és Next XL Aranytárskártya) korlátlan belföldi beszélgetést kínáló díjcsomag mellé díjmentesen választható EU Plusz roamingkedvezmény díjmentes roamingtelefonálást (hívásindítást és fogadást) és üzenetküldést biztosít mind a hazai, mind pedig azon EU országok hívószámainak irányába, ahol az ügyfél éppen tartózkodik, roamingol – mindezt hűségidő vállalása nélkül.

A szintén lakossági Next M, Next M Aranytárskártya és Music M korlátlan díjcsomagokhoz  hűségidő vállalása mellett alacsony havidíjért választható hazai irányba és az adott ország hálózatára nézve korlátlan telefonálást és üzenetküldési lehetőséget kínáló roamingcsomag. Mindkét verzió tartalmaz az EU-ban díjmentesen leforgalmazható meghatározott adatmennyiséget is.

A legkisebb, hálózaton belül korlátlan díjcsomagok (Next S, Next S Aranytárskártya és Music S) is kapnak kedvezményeket, azokhoz is igényelhető egy új, hétnapos, kedvező árú roamingcsomag, az „EU 100 roaming” opció, fix mennyiségű lebeszélhető perccel és adattal.

A vállalat a kis- és középvállalati ügyfelei számára is kínál kedvezőbb roamingmegoldásokat 2015. május 1-jétől, mégpedig az új, díjmentes roamingot tartalmazó Next Business M EU és a Next Business XL EU díjcsomagokkal. Az említett díjcsomagokra előfizető ügyfelek díjmentesen indíthatnak hívást és SMS-ezhetnek mind belföldről belföldi irányba, mind az EU országokból Magyarországra és a roamingolás helye szerinti ország hálózataiba. Mindkét csomag tartalmaz belföldön és az EU zónában is leforgalmazható fix adatmennyiséget. További kis és középvállalati ügyfeleket célzó újdonság az Üzleti Netbővítő opció, amely a Next Business díjcsomagok mellé az EU zónán belül, valamint belföldön is felhasználható plusz adatmennyiséget biztosít.

A szolgáltató a nagyvállalati ügyfelek részére továbbra is egyedi megállapodások keretén belül nyújt kedvezményes roaming szolgáltatásokat.

Azóta történt

Előzmények