Leépítésekre kényszerülhet a Novell Európában

A cég második negyedévben elszenvedett vesztesége arra kényszerítheti a Novellt, hogy komoly elbocsátásokhoz folyamodjon, amelyek elsősorban az európai képviseleteket érintik – adta hírül a linuxtoday.com.

A Novell május végi pénzügyi jelentésében 16 millió dolláros veszteségről számolt be, amelynek okaként a régebbi szoftvereik hanyatló eladási mutatóival szembeni mindössze 6 százalékos Linux-oldali emelkedést jelölték meg. Az európai eladási számok különösen a kritikák kereszttüzébe kerültek.

A létszámleépítés fő célpontja feltehetően a nürnbergi SUSE Linux-központ lesz, azt azonban még nem lehet tudni, hogy érint-e más irodákat is a térségben. Úgyszintén nem ismert még hivatalosan a leépítés időpontja, azonban cégen belüli források már e hónap végére prognosztizálják.

A Novell a veszteségek ellenére töretlenül bízik a linuxos értékesítések sikerében, a vállalat többször hangoztatott álláspontja szerint ez jelentheti számukra a túlélést. A jelek szerint azonban az üzletági váltás a Novell esetében sem mentes a zökkenőktől.

Azóta történt

Előzmények