Eddig nem látott videók Kim Dotcom letartóztatásáról

Kim Dotcom, a MegaUpload működtetése miatt letartóztatott és eljárás alá vont tulajdonos elfogása óta a „proaktív védelem” technikájával igyekszik magát megvédeni: akcióival egyrészt az által biztosított szolgáltatás hajdani népszerűségét használja ki, másrészt pedig rendszeresen visszatámad, vádlóit igyekszik lehetetlen helyzetbe hozni.

A gyakran a ripacskodástól sem idegenkedő Dotcom legújabb húzása egy saját maga által szerkesztett videó, melyet a térfigyelő kamerák segítségével a házát ért rajtaütésről készült felvételek alapján vágtak össze – és láttak el meglepő zárással.

Dotcom előzetes megjegyzései, illetve kommentárjai szerint azért készítette a filmet, hogy felmutassa a „békés, veszélytelen, alvó család”, illetve az „állig felfegyverzett, erőszakos rendőrök” közötti ellentétet, és így nyerje meg a nagyközönség szimpátiáját. Erre meg is lehet az esélye, ugyanis azóta kiderült, hogy a házkutatási engedély indoklása túl általános volt, vagyis az akció törvénytelennek számít.

A tavaly januárban nemzetközi akció keretében letartóztatott Dotcom jelenleg házi őrizetben van Új-Zélandon, mivel az Egyesült Államok hatóságai különféle szerzői jogi bűncselekmények elkövetésével vádolják, és szeretnék elérni a kiadatását.

Azóta történt

Előzmények