Rendszeresen szelfizniük kell a kínai Uber-sofőröknek májustól

Kínában vezeti be elsőként a sofőrök rendszeres személyazonosság-ellenőrzését az Uber. Az országban kiemelkedően magas a visszaélések száma: egyesek a regisztráción osztoznak és többen is sofőrködnek azonos név és engedély alatt, mások úgy tesznek, mintha utast szállítanánakírja a TechinAsia.

Kattintásra megmozdul!
Kattintásra megmozdul! (forrás: TechinAsia via Uber) [+]

A Face++ nevű kínai arcfelismerő szoftvert gyártó céggel kötött megállapodást az amerikai székhelyű internetes vállalkozás, ami ezentúl bármikor jelezheti a szolgálati okostelefonon keresztül, hogy a vezetőnek azonosítania kell magát. Az újabb fuvar elvállalása előtt meg kell ejteni az ellenőrzést, csak ezt követően dolgozhatnak tovább a sofőrök.

A pekingi Face++ azután vált Kína egyik legkeresettebb arcfelismerő alkalmazásává, hogy együttműködést írt alá a legnagyobb helyi online kereskedelmi szolgáltatóval, illetve Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója márciusban bemutatta a "selfie payment" fizetési konstrukciót, amihez a startup jelenleg béta stádiumú megoldását használta. Az Uber májusban tervezi bevezetni az új biztonsági rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények

  • Ingyen visz szavazni az Uber

    A hétvégi akció várhatóan sok érdeklődőt vonz majd, ezért előfordulhat, hogy várni kell a fuvarra. Maximum 1500 forintig vállalja a költségeket a társaság.

  • Nincs mese: az Ubert taxinak minősítették

    A vállalkozás vitatja a hatóság érvelését, ám az előírások szerint az Uber vagy taxi, vagy nem működhet.

  • Így kell adóznia egy Uber-sofőrnek

    Az eddig is világos volt, hogy az új szolgáltatást nyújtóknak is adózniuk kell, a kérdés csak az volt, hogy milyen módon.

  • Az Uber lerohanja Kínát

    Az óriási piacon nagyon erős ellenféllel kell megküzdeniük: a hasonló helyi vállalat szinte monopolhelyzetben van.