Hirdetés

Munkanélküli informatikus sebezhetőséget venne

A HP TippingPoint Zero Day Initiative (ZDI) programjában dolgozó szakemberek egy része úgy döntött, hogy nem izgulnak azon, hogy a cég nagyszabású elbocsátási hulláma őket is magukkal sodorja-e, hanem önálló vállalkozásba kezdenek: megalapították az Exodus Intelligence nevű vállalatot, amely többek között azzal kíván foglalkozni, hogy az egész világról megvásárolják a független biztonsági szakemberek által felfedezett nulladik napi sebezhetőségek „szerzői jogait” – tudósít a kezdeményezésről a ZDNet.

A riport szerint Aaron Portnoy és társai néhány hónappal ezelőtt, a csoportos leépítés előkészítése idején határozták el, hogy ideje továbbállni. Az új vállalkozás egy Exodus Intelligence Program (EIP) keretében azt tervezi, hogy minden nulladik napi sebezhetőséget feltáró független kutatónak felajánlják, hogy kompenzáció ellenében ők foglalkoznak tovább a hibával: ők veszik fel a kapcsolatot az érintett cégekkel, ők irányítják a közzétételt. A honlapjuk szerint a begyűjtött adatokat a saját kutatásaikkal kombinálva egy „sebezhetőségekkel foglalkozó információs központot” is létre kívánnak hozni.

Arról nincs híradás, hogy a cég alapításához honnan kaptak támogatást, de a ZDNet szerint virágzó üzlet lehet belőle, ha elég vonzó ajánlatokat nyújtanak a biztonsági szakembereknek a volt HP-s alkalmazottak, mivel a sebezhetőségek szürke piacán egy-egy hiba ára 150 és 200 ezer dollár között mozog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények