Kirúgja a Google azt, aki nem követi az oltási terveket

A Google állítólag közölte a dolgozóival, hogy aki nem követi az oltási szabályait, attól megvonhatják a fizetést, utána pedig ki is rúgják az illetőt.

A CNBC jelentése szerint a Google közölte a munkavállalóival, hogy amennyiben nem követik a cég oltási szabályzatát, akkor megvonhatják a fizetésüket, utána pedig ki is rúgják az érintetteket.

Hirdetés

A belső dokumentumok szerint a Google vezetése konkrétan december 3-ig adott határidőt arra, hogy mindenki feltöltse az oltási státuszát igazoló dokumentumokat vagy pedig jelentkezzen felmentésért orvosi vagy vallási indoklással.


[+]

Akik eddig nem oltatták be magukat vagy nem hagyták jóvá az oltás alóli felmentésüket, azokat állítólag sorban keresik fel. Aki január 18-ig nem tesz eleget a szabályzatnak, azt 30 napos fizetés nélküli kényszerszabadságra küldik, majd 6 hónapnyi fizetés nélküli szabadság után kirúgják.

A Google annyit reagált az ügyre, hogy mindent megtesznek azért, hogy beoltsák azokat a dolgozóikat, akiket be lehet, és kitartanak az oltási irányelveik mellett.

Azóta történt

Előzmények