A Google szerint a fogyasztók nem hülyék

Ezt a Google egyik ügyvédje jelentette ki az EU elleni per meghallgatása során.

Továbbra is folytatódnak a Google és az EU perének meghallgatásai.

A Google egyik ügyvédje a múlt heti sorozatot azzal zárta le, hogy emberek milliárdjai használják a Google-t, mert az a legjobb, és nem pedig azért, mert a cég megállapodásokat kötött, hogy versenyképes maradhasson.

A Google az Európai Bizottság 2018-as, 4,34 milliárd eurós bírsága ellen küzd. A trösztellenes bírságot azért rótták ki, mert a vád szerint a Google elnyomja a riválisokat, olyan megállapodásokra kötelezve a gyártókat, amelyek miatt előre kell telepíteni a Google Search appot és a Chrome böngészőt a Google Play-megoldások mellé.

Meredith Pickford ügyvéd szerint azonban az emberek milliárdjai azért választják minden nap a Google keresőjét, mert az a legjobb, nem pedig visszaélések miatt. Pickford szerint a megállapodások nem a verseny elnyomásának eszközei. Hozzátette azt is, hogy így is lehet versenyezni. Kijelentette továbbá: a fogyasztók nem hülyék. Állítása szerint ha a Bing vagy más keresőmotor jobb lenne, akkor az emberek azt használnák, nem a Google-t. Pickford szerint a sikeres cégek nem maradnak sikeresek, ha ülnek a babérjaikon.

Az EB ügyvédje, Nicholas Khan szerint a Google gyakorlatai megindokolják a büntetést, amelyet fenn kellene tartania a bírónak.

Azóta történt

Előzmények