Sorra lépnek vissza a CES-től a nagy cégek

Többek között a General Motors, a Google, az alá tartozó Waymo, a Microsoft, a Meta, a Twitter, a Lenovo és az Amazon is visszalépett a nagy showtól.

A 2022-es CES több szempontból is érdekes lett volna, főleg azért, mert élő rendezvényként tartják meg. Ez továbbra sem változott, az utóbbi egy hétben azonban tömegesen mondták le a nagy cégek a megjelenésüket.

Hirdetés

Legutóbb a General Motors, a Google és az alá tartozó Waymo, továbbá a Microsoft jelezték, hogy nem lesznek ott a CES-en a világjárvány miatt. A GM egyébként nyitóbeszédet is tartott volna, és az elektromos Silverado pickup először itt lett volna látható. A beszédet és a bemutatót távolról tartják meg inkább, minden digitális lesz.

A Google szintén alapos megfontolás után döntött a személyes jelenlét lefújása mellett, keresik a virtuális lehetőségeket, ahogy a Waymo is. Virtuális rendezvényt ígér a TikTok is, de minimális jelentről tett említést az Intel is.

Korábban a Meta, a Twitter, a Lenovo, az AT&T és az Amazon mind jelezték, hogy élőben nem lesznek ott a CES-en, nem küldenek dolgozókat a showra a koronavírus aktuális variánsa miatt. A rendezvény ugyanakkor komoly biztonsági intézkedések mellett (például kötelező oltások, maszkviselés és tesztelés), január 5-8 között így is megtartják élőben. A szervezők szerint a megjelenésüket lemondó cégek helyére bőven volt új jelentkező, igazából több is, mint amennyien visszaléptek.

Azóta történt

Előzmények