Végleg a Google kezébe került a Fitbit

A Google a Fitbit új tulajdonosa, és azt is megígérte, hogy a követett egészségügyi adatokat nem használja fel reklámcélokra.

Elég régóta esedékes, hogy lezáruljon a Fitbit felvásárlása, azonban a Google üzletének véglegesítését eddig visszatartotta az Európai Bizottság hosszas, magánszféra és adatvédelem miatti vizsgálata.

A vizsgálat most a végéhez ért, a Google pedig immáron hivatalosan és teljes mértékben is a Fitbit tulajdonosa. Ehhez több hónapnyi egyeztetésre volt szükség a vállalatok és a hatóságok között. A Fitbit hivatalos közleménye arra koncentrál, hogy a Google segítségével sikeres jövő áll a cég és annak felhasználói előtt.

A Fitbit ügyvezetője és társalapítója, James Park azt is hozzátette, hogy a Google erőforrásaival, tudásával és platformjával a lehetőségek határtalanok a márka előtt. Hangsúlyozta, hogy a felvásárlás után is komoly figyelmet fordítanak a felhasználói adatok biztonságára és a magánszféra védelmére.

A Google állítólag elkötelezett a Fitbit-felhasználók biztonsága és a hatóságok kérései iránt, ezért aztán az egészségügyi- és wellnessadatokat nem használják fel reklámcélokra, és külön is tárolják.

A jelentések szerint a Fitbit 2,1 milliárd dollárért cserébe kerülhetett a Google kezébe.

Azóta történt

Előzmények