Több mint 600 millió dollárért talált új gazdára a Wattpad

A történetek elmesélésére kitalált Wattpad több mint 600 millió dolláros felvásárlás keretében kerül a dél-koreai Naver kezébe.

Hamarosan egybefonódhat a Webtoon és a Wattpad története. A Webtoon digitális képregényplatform mögött álló dél-koreai internetóriás Naver ugyanis bő 600 millió dollárért felvásárolja a Wattpadet.

A jövőben összekapcsolják majd a két szolgáltatást, arról ugyanakkor egyik fél sem beszélt még, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a két szolgáltatás közös platformmal szolgálja majd ki az összesen 160 milliós felhasználói táborát.

A felvásárlás után a Wattpad továbbra is Torontóban működhet tovább, Allen Lau és Ivan Yuen alapítók vezetése mellett. A Naver szerint a Webtoon innovatív pénzteremtő modellje és a Wattpad hatalmas tartalomkínálata remek kombinációt jelent a növekedéshez.

A Webtoon és a Wattpad oldalán megjelent tartalmakból sok sikeres könyv és tévéműsor született már. A Wattpad azt mondja, 1500 rajtuk keresztül megjelent történetből lett már könyv. A szolgáltatás ezen felül gépi tanulás segítségével azonosítja a történeteket, és azokat jeleníti meg, amelyek a legjobban érdekelhetnek egy adott felhasználót.

A történetekből merített már a Sony Pictures Television, a Universal Cable Productions és az ázsiai Viu streamingszolgáltató is. A Webtoon-címekből szintén készültek már tévéműsorok.

Azóta történt

Előzmények