Google-pályázat a digitális felzárkóztatásért

A vállalat meghirdette a közép- és kelet-európai országoknak szóló programját.

A Google.org Impact Challenge a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza.

A Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázat során kiválasztott magyarországi, valamint további tíz ország kedvezményezettei között, hogy segítse a szervezeteket a gazdasági újraindulást célzó jótékony projektjeik megvalósításában.

A hivatalos közleményben rámutatnak, hogy a vállalat 2020-ban ígéretet tett arra, hogy Európában, Közel-Keleten és Afrikában 10 millió embernek és vállalkozásnak segít a digitalizációban, a növekedésben és új életpályák elindításában. A tavalyi évben csak a közép-kelet-európai régióban 250 ezer, Magyarországon 17 ezer embernek segítettek digitális készségeik fejlesztésében, vagy egy új, digitális karrierre való váltásban.

A Google most olyan kezdeményezéseket keres, amelyek célja a gazdaság újjáépítése és egy befogadóbb társadalom megteremtése. Magyarországról minden nonprofit és forprofit szervezet, valamint oktatási intézmény pályázatot nyújthat be 2021. március 1-jéig a g.co/ceechallenge oldalon. Csak jótékony projektek indulhatnak, függetlenül méretüktől és érettségük fokától - legyen szó egy új ötletről vagy egy, már jól bevezetett tevékenységről. A jelentkezők székhelye a következő országokban lehet: Bulgária, Cseh Köztársaság, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia vagy Szlovénia.

A támogatott projekteket a Google választja majd ki az INCO csoport, és egy elismert helyi szakértőkből álló testület segítségével, amelyben a régió vezetői, oktatói és civil társadalmi aktivistái is helyet kapnak.

Azóta történt

Előzmények