Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  A Google mar kb. 100 fele modon be van csatornazva a vegfelhasznalo es az internet koze. Minden kattintas befut hozzajuk valamilyen modon, de az EU-t csak a Fitbit-en keresztuli adatgyujtes zavarja? Ez olyan mintha Hitlert csak azert vennek elo mert ralepett a fure, a fure lepni tilos tabla mellett.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Timer

  addikt

  Annyiban más a helyzet, hogy itt direkt egészségügyi adatokat tudnak kapcsolni a profilod mellé, méghozzá realtime. Hogy ennek van-e haszna, azt nem tudom, de piaci értéke bizonyára akad. Személy szerint örülök a felvásárlásnak, mert talán így megindul az okosóra fejlesztés értelmes keretek között, és maradhatok a gyártó mellett, ha megunom a Charge vonalat.

  Azt kapod, amit adsz.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Kell a verfrissites erre a piacra is, az ketsegtelen, foleg hogy nagyon felrevitte mar az Apple az egeszet es sokan ot kovetik.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • gliskard

  aktív tag

  Nem feltétlenül a Fitbit felvásárlás miatt, inkább az ezzel kapcsolatos jelenség miatt egyre látványosabb a 'nyugati világ' és "Kína" közötti eltérésekből fakadó problémák.
  Kína, pontosabban a kínai állam szerepvállalása erősen szembe megy a 'nyugati világ' piaci szabályozásáival. USA és EU igyekszik meggátolni monopóliumok létrejöttét, kínai állam viszont pont a monopólium elérésén dolgozik. Számolatlanul önti az állami támogatást a neki stratégiailag fontos iparágakba valamint cégekbe.

  Feltehetően Kínában egy ilyen felvásárlás (Google/Fitbit) nem jelentene problémát, sőt még lehet, hogy támogatnák is. Rövid távon Kína előnybe kerülhet ezek miatt, sőt akár hosszú távon is, ha ellensúlyozni tudja a 'befenyítések' miatti korlátozásokat. Nem vagyok közgazdász és csak okoskodom – azokra az infókra támaszkodva amit mindenki más is olvas – jelenleg Kína dominanciára törekszik technológiai szinten is (a bányászat, beszállítói, logisztikai és gyártói szint egy jelentős részén már domináns). USA & Tsa. ezt gazdasági szankciókkal igyekszik meggátolni, eddig nem túl sok sikerrel. Ránézésre egy oda-vissza függőségi viszony van a két világnézet között. Tehát mind a két fél óvatosan cseszteti a másikat.
  Ha Kína megszerzi a szükséges technológiákat és kiépíti a gyártás folyamatokat rövid időn belül akkor az komoly szívást jelent a piac többi szereplőjének – pláne az állami háttérből fakadó kedvezőbb végfelhasználói árak miatt. (például a Huawei vs Nokia Ericsson).

  Persze azt is értem, hogy mind az EU, mind az USA igyekszik meggátolni házon belül olyan cégek létrejöttét amelyek közép-hosszú távon a verseny korlátozzák vagy éppen értelmetlenné teszik (jó példa a rossz példára kis hazánk).

  A fentiek tükrében komoly kétségeim, félelmeim vannak közeli jövővel kapcsolatban :(((

  [ Szerkesztve ]

 • Huntszy

  tag

  Hát én meg pont aggódnék. Mivan ha megveszik, eltelik 1-2 év, nem válik be és újabb elem kerül a killed by google listára?

  Ott van a Google-nek a Wear OS ami mögé besorakoztak annó a gyártók és akkoriban jó eszközöket dobtak ki. Mégis hagyja elsorvadni az egészet a francba ezzel átengedve a piacot az apple watch-nak.

  Legyen igazod és rázza fel a piacot a felvásárlás és hozza ki a Google a legjobbat belőle de én félek, hogy lehet nem ez lesz belőle.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Remeljuk komoly es konkret tervei vannak a Fitbittel. Par eve a Nokia megvette a Whitings, de nem csinalt mast mint atcimkezte a meglevo termekeket. Szerencsere par ev utan az egyik alapito vissza tudta vasarolni, mikor a Nokia rajott hogy nem megy a szeker ha nem tolja, vagy huzza valaki. Remelhetoleg nem ez lesz a Fitbittel.

  Azt nem ertem az okosoraknal, hogy minek ez a gramm mania. Egy jobb analog ferfi karora 2-4x nehezebb mint egy komolyabb okosora, es persze vastagabb is. Megse reklamal senki, hogy tul nehez a 120-160g-os oraja. Jobb lett volna ha nem telefongyartok fognak bele az okosorak fejlesztesebe. Ha az Apple tankot gyartana az is lapos lenne es konnyebb mint egy szemelyauto, mert aluminiumbol keszulne. Ha fejleszteni kell, nekik mindenrol ugyanaz jut az eszukbe...hogy miert ne lehetne konnyebb, meg vekonyabb. :W Tenyleg hianyzik Steve Jobs, pedig sose csiptem.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Huntszy

  tag

  Nézd, hogy amilyen irányba viszik az órákat jó-e vagy nem elég relatív. Én férfi létemre sosem szerettem a nagy, vastag és nehéz órákat. Most is [ilyen] van a kezemen amit ráadásul égre Földre kerestem mire megtaláltam. A korábbi galaxy watchok pl nálam szóba se jöhettek mert túl nagyok és aggresszívek voltak nekem. Most az első, hogy kiadtak egy olyan órát a Samunál amire nagyon rákívántam.

  Természetesen érzem, hogy neked amúgy is a nagyobb órák tetszenek, akkor miért nem csinálnak egy olyat amibe ráadásul komolyabb fejfájás nélkül is bele tudnának pakolni egy csomó aksit + cuccot. Én annak vagyok a híve, hogy legyen ilyen is meg olyan is és mindenki választhat.

  Ezért lenne nagyon jó ha nem hagyná el a Wear OS-t a Google. Apple nem fog sokféle órát kiadni. De ha a Google megemberelné magát Wear OS téren és sok különböző gyártó gyártana sok különböző órát de hasonlóan jó rendszerrel akkor sokkal nagyobb merítésből tudna mindenki választani.

  Ehelyett meg vagy iPhone-od van és veszel kocka apple watchot vagy keresel valami wear os-es órát de az nem ad jó felhasználói élményt esetleg veszel egy samu vagy huawei órát mindegyiken a saját rendszere tehát kisebb app kívánálat és egy cégre vagy hagyatkozva. Ráadásul ha a huawei rendszere mondjuk jobban adja de az órateste meg samunak tetszik pláne meg vagy lőve. Ez a feldaraboltság nagyon nem jó.

  A többi gyártó órája meg inkább kevésbé vagy jobban okosított karperec nem pedig okosóra. Vagy spéci felhasználásra van nem pedig a mindennapokra.

  [ Szerkesztve ]

 • Timer

  addikt

  Reméljük, nem lesz igazad, bár vitán felül benne van a pakliban, hogy a google elássa ezt a céget is. Akkor megyek Withings-re, de sajnálnám, mert a vérnyomásmérő / EKG-n kívül minden megvan a Fitbit-nél, ami nekem kell. Azt mondjuk megcsinálhatnák, mielőtt elcsábulok.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • gliskard

  aktív tag

  Igen, a Wear OS egy jó irány, és tényleg nem lenne jó ha elsikkadna. Persze ez csak az egyik réteg, mivel az emberek jelentős részének nincs szüksége többre mint amit a fitnesz karpánt szerűségek tudnak. Ezért kellene az egy 'buta watch api' – egy kvázi szabvány ami deklarálja a funkciókat, protokolokat, stb. – hogy átjárás lehessen az órák és az telefonos app-ok között. Sok esetben az óra nem lenne rossz, de borzalmas applikációt biztosítanak hozzá (frissítés nélkül és ki tudja milyen adatgyűjtéssel). Persze ennek is van árnyoldala, hiszen az app fejlesztés is jelentős költség és sok esetben ez az egyik megkülönböztető jegy a többi gyártóhoz képest.

 • akaido

  addikt

  Szép ez a LIGE óra, grat!

  Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

 • morgyi

  veterán

  Ott az Amazfit BIP. Egy kiváló óra, kb. azt tudja mint anno a Pebble. Jó appok nincsenek rá.
  De gyárilag egy borzalom. A Mi Fit appal csak az értesítés tényéről tud jelezni, ékezetes betűk nincsenek, helyette egy téglalapot mutat stb...
  Ha fontkészletet cserélsz egy appal. Ami azért röhely, mert az órán van egy visszajelzés hogy pl. "updating GPS data" közben egy felfelé mozgó nyilacska. Na van így lehetőség "updating fonts"-ra is, gyári funkció, csak úgy kellett fejlesztőknek visszahámozni. Megcsinálták a lehetőséget utána basztak rá.
  Na szal fontot cserélsz, 3rd party appot használsz vele, egyből ír minden értesítést, ékezetet, rajzolja a smiley-kat, tud google maps értesítést dobni (fordulj ide oda nyilakkal stb...)
  Cserébe min. 14 napig bírja, a kijelző transzreflexív azaz mindig látom.
  A fél világ így használja ezt a típust, de gyárilag egyből faszára megcsinálni nem tudja egyik gyártó se. Pedig lenne rá igény.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • gliskard

  aktív tag

  ismerős amit leírtál... BIP-et használtam majdnem két évig és én is rátettem a fontot illetve 3rd party app-ot használtam. Most a BIP S-et nyúzom, ez látható előre lépés mind az óra, mind az app, bár itt is lenne még sok lehetőség – csak még nincs kiforrott 3rd party app.

  Pont ezért lenne jó egy 'buta watch' kvázi szabvány – vehetsz órát ami tetszik és használhatod hozzá azt az appot amelyik tetszik.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák