Óriási összegeket költ a világ információbiztonságra

A Gartner piackutató legújabb jelentése szerint bár a teljes IT-költés idén várhatóan visszaesik a tavalyi év adataihoz viszonyítva, 2015-ben világszerte 75,4 milliárdot költenek IT-biztonságra, ami 4,7 százalékos növekedést jelent a 2014-es évhez képest.

Hirdetés

A jelentés szerint az érintettek kiemelkedően többet fordítanak a felhőalapú technológiák, illetve az IoT-eszközök (a tárgyak internete – Internet of Things) védelmére, illetve kiemelkedő motiváció a biztonság erősítésében, hogy egyre gyakoribbak és veszélyesebbek a kifinomult, pontosan célzott támadások.

A legkeresettebb technológiák a végponti támadásérzékelők, a helyreállító eszközök, az intelligens védelmi rendszerek, illetve a felhőbiztonsági eszközök, pl. a különféle titkosítási módszerek. A piac bővülését elsőrendűen befolyásolja, hogy az utóbbi évek nagyobb biztonsági incidensei miatt egyre több kormányzat növeli az ilyen védelmi kiadásokat. Emellett a nagybani digitális ipari kémkedés miatt a nagyobb vállalatok mellett már a kisebbek is egyre jobban aggódnak az adatlopások miatt, így a körükben is növekszik a modern biztonsági rendszerek iránti igény.

Különösen szembetűnő a szigorúbb előírások miatti biztonsági költések növekedése a tájékunkon: Lengyelországban, Csehországban és Romániában, illetve a világ más táján, Dél-Afrikában.

Ezzel párhuzamosan a döntően az Egyesült Államokból származó védelmi technológiák ára is folyamatosan emelkedik – Európában például az árfolyamoktól is befolyásolt árak 20 százalékkal nőttek.

Azóta történt

Előzmények