2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

Felkészül a kilövésre a SES-9

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A vállalat új műholdját a SpaceX hordozórakétájával juttatják Föld körüli pályára január közepén. Elektromos meghajtással tartja majd pozícióját.

Megérkezett a Cape Canaveral-i kilövőállomásra a SES-9 műhold. Zajlanak az előkészületek a január közepére tervezett fellövéshez - tudtuk meg a világ vezető műhold-üzemeltetőjétől. A keleti 108,2 fokon üzemelő új műholdat a SpaceX Falcon 9 hordozórakétával állítják majd Föld körüli pályára.

Hirdetés

A SES-9 kapacitásbővítést és helyettesítést is végez majd, az ázsiai piacokat ellátó műsorszórásban vesz részt pályára állítását követően. A SES-7-tel egy pozícióra kerülő szatellit adatkapcsolatot is nyújt majd mind a lakossági, mind az üzleti felhasználóknak, miközben az Indiai-óceán térségében mobil kommunikációs igényeket is kiszolgál.

SES-9
SES-9 (forrás: SES) [+]

Az 57 nagyteljesítményű Ku-sávú transzponderrel (ez 81x36 MHz-es egységnek felel meg) szerelt SES-9 a Boeing Satellite Systems munkája, tervezett élettartama pedig 15 év. Olyan kémiai, dupla propelleres rakétamotort használ, ami lehetővé teszi a 24 órán belüli pályára szinkronizálódást. Ezt követően elektromos meghajtással kering majd végleges pályáján. Ez az első következő generációs SES műhold, ami elektromos meghajtással működik, csökkentve a vállalat költségeit.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.