- Hálózati / IP kamera
- Videó stream letöltése
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Milyen routert?
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VirtualBox
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a linkelt tévéről [link]
Vele szemezgetek, ami nem világos előttem, van benne 4k tuner? Magyarul ha egyszer megérem, hogy jön kábelen 4k adás, azt tudom venni?
Előre is köszönöm!
-
-
-
-
PuMbA
titán
Már tavaly egy LG 55EC930V (600k-ért adják jelenleg Magyarországon) OLED tesztnél említette, hogy ver mindent képminőségben:
"On the contrary, every new OLED TV to hit the market – especially one as affordable as this one – will be scrutinised to death precisely because it has the potential to be the best television ever.
No TV is perfect, and let’s not pretend that PDP and LCD TVs – which have taken decades to mature into the ubiquitous display technologies we see today – are without flaws. Plasma suffers from image retention (which if left unattended may lead to permanent screenburn), high-APL buzzing, dynamic false contouring (DFC), PWM (pulse-width modulation) noise and ABL-capped light output; whereas LCD is hampered by black level, backlight uniformity, viewing angle and motion quality."
-
PuMbA
titán
"FHD felbontása is olyan képet mutat amit még az OLED se tud túlszárnyalni jelenleg és még talán jó ideig ."
Megbízható tesztoldalak egyébként mind azt mondják, hogy az OLED jobb a Pana legjobb prémium plazmája mellé téve, hiszen ugyanúgy a plazmának is vannak hibái, mint az LCD-nek csak más
Csak úgy olvasgatások alapján írom, én nem tudom, mert nem láttam prémium plazmát
-
kpal
nagyúr
válasz
t72killer #92 üzenetére
2-3m távolságból én szépnek láttam 65" körüli FHD Tv-t ,persze Pana 65VT60 a "csak" FHD felbontása is olyan képet mutat amit még az OLED se tud túlszárnyalni jelenleg és még talán jó ideig .
Én akkor váltok 4K-ra ,ha kezd általánosabb lenni és szeléskörben terjed megfelelő minőségű kijelzővel párosítva.Én is sokat használom a Pc Tv-re kötve .
-
-
-
repvez
addikt
válasz
t72killer #88 üzenetére
Persze nem azt mondom, hogy nem kell fejleszteni, mert vannak olyan területek ahol még a 8k is kevés lásd a virtuális szemüvegeket ahol tényleg nagyitó lencsén keresztül nézi az ember közelről a kijelzőt.
DE otthoni felhasználásra TV kijelzőnek már nem kell több.DE az alább felsorolt dolgok a dinamika , képrissités és a hangok nagyon ráférne a fejlesztés és ezek szemkimélőbb megoldások lennének vagy legalább is természetesebb hatású lenne.
Persze ehhez a filmeket is olyan formátumba kéne rögziteni és nem 24p-ben , fel nem fogom, hogy annak mi az értelme mikor a folyamatos mozgás is minimum 25 kép/s
-
Álló témánál van létjogosultsága még a 8k-nak is - nem véletlen nyomatják a fullHD-s okostelókat. Ha nem mozog a téma, akkor van időnk relatíve közelről végigpásztázni a monitort, kiszúrjuk a 0.1mm-nél nagyobb pixeleket, stb. Monitornak nekem is egy 27"-os QHD-s példány van, óriási előrelépés volt olvasáshoz a fullHD-hez képest, és ahogy nézem a 4k még beleférne a dologba (bár az már csak csinosítás lenne, korántsem a kifolyikaszemem vs élvezemalátványt szitu).
Mozgóképnél 4k fölé menni nettó pocséklás, a kezelhetetlenné váló sávszéligény miatti extrém tömörítés pedig a színhelyes megjelenítés rovására fog menni. A szemenkénti 4k elvileg minden látósejtünket kiszolgálja valós körülmények között.
-
repvez
addikt
válasz
Angel1981 #85 üzenetére
és akkor ahhoz mit lehet szólni, hogy a kinaiak vagy valahol ara a következő világjátékokat már 8K-n akarják sugározni és már a 11K felbontású kijelzőt is tesztelik.
HA a 4k nál fél méterről kéne nézni hogy kijöjön a plusz részlet akkor ezeknél már az orrommal kéne érinteni a kijelzőt.
Nem hogy a képfrissitést és a szinek dinamika tartományát növelnék.A felbontás már tényleg észrevehetetlen fejlesztések
Meg a hangokra is rámehetnének, mert hiába a FHD felbontás ha egy mozifilmet is csak stereoba nyomatnak müholdon, nevetséges ez mintha kiherélnék a filmet. sehol egy 5.1 . vagy legalább is én még nem találkoztam olyan müsorral, hogy szabadon tudtam volna váltogatni a nyelvek és a hangforrások között.
Csak mono jobb bal és stereo van . -
Angel1981
veterán
"Úgy gondoljuk, hogy az UltraHD a televíziós jövőjét jelenti. Visszaemlékszem 2004-re, amikor a HD adásokat kezdtük promotálni. Mindenki azt mondta, semmi értelme, túl drága, az SD felbontás elég."
Ez egyszerűen hazugság, senki, de SENKI nem mondott ilyesmit, mindenki vágyott a HD-ra - persze egy évtized távlatából már könnyű ilyesmiket beszélni, hiszen az emberek nagy része arra sem emlékszik, hogy mi volt tavaly....
A Full HD esetében már valóban voltak olyan hangok, hogy nem lesz akkora változás a HD-hoz képest, és hogy ebben az esetben már lesznek emberek, akik nem fogják érzékelni a különbséget - de még ott is többen voltak azok, akik látták értelmét a váltásnak. (Ami valóban döcögősen ment / megy még most is, az a Blu Ray eladás.)Ahol már legtöbben csóválták a fejüket, az a 3D, és ez a mostani 4K - az előző már egyértelműen megbukott, ez a 4K a "nincs jobb ötletünk" alapon lassan, nagyon lassan teret nyerhet, de hogy tömeges igény nincs és nem is lesz rá, az biztos!
-
A 40fokos látótér nagyjából 2m-es nézési távolságnak felel meg 40"-os (1m-es) képátló esetén:
(40fokos)nézési táv=2*képátló/tan(20°) ≈ 2.2m
Tény, határeset. 2m-ről már nem mondanám, hogy látom fHD-n a pixeleket, az ábra szerint amit fentebb postoltam is a fHD tartományban vagyunk, ennyit az UHD fogkrémreklám-bámulásról
-
-
repvez
addikt
válasz
t72killer #80 üzenetére
és ehhez még számold hozzá, hogy az optimális néző szög az 40fok, vagyik a látóteredből ennyit kéne kitakarnia horizontálisan a képnek, ha ennél nagyobb akkor már a széleit nem látod megfelelően vagy akár még jobbra balra is kell nézegetni közbe, ha meg kisebb akkor elvonja esetleg a figyelmed a tv mellett lévő dolgok vagy csak egyszerüen nem lesz olyan beleélős a látvány.
-
A nagyobb képátlóhoz nálunk totál fejre kéne állítani a nappalit. Jelenleg egy szekrény megfelelő szekciójába van "építve" a TV, ahol a max hely 42" - ezt általában 3m-ről nézzük, ahol a 1080p-nél nagyobb felbontáshoz az ember kevés, UHD-hez kb duplázni kéne a képátlót vagy másfél m-nél közelebb ülni:
Viszont magamról azt vettem észre, hogyha egyedül filmezek ~2m-nél mozgókép esetén abszolút nem látok pixeleket, úgyh a jelenlegi TV valszleg marad amíg fel nem dobja a talpát...
-
kpal
nagyúr
UHD nem hoz lázba még egy 65"-os Tv-n is szép a Full HD, talán 70" felett lesz valami értelme ,de ott is csak akkor mire olcsóbb lesz. Anno volt értelme váltani SD-ről HD-re ugrani, az látványos volt ,most ez elmard attól a nagy ugrástól. 3D az szép csendben eltűnt , rájöttek a gyártók nem tudtak sok embert rá venni a vásárlásra.
Én még szerint 8-10 évig kimaradok UHD "őrületből" . -
válasz
Dare2Live #77 üzenetére
Azt írják, h vpn kell hozzá, bár nem mai infó. - így viszont nemigen éri meg, uis a vpn-ek is fizetősek, havi 1-2 jó filmnél meg ritkán néz meg többet az ember.
-
válasz
djculture #74 üzenetére
A hazai kiadó húzza le magát a WC-n, nem érdekel. Nekem OK angolul is, nem fogok dupla árat fizetni a(z egyre gagyibb) szinkronért.
#75: szép. a másolásvédelmet kéne büntetni, korlátozza a vásárlót a termék használatában. Ezesetben a szerzői jogokkal azonos időtartamú (45év?) garanciára kötelezném a forgalmazót, médiahiba esetén a tessék a vásárló által kiválasztott médián újra rendelkezésre bocsátani a terméket.
-
-
djculture
félisten
válasz
t72killer #73 üzenetére
Ok de ennek most van értelme? Attól hogy én az e-bayen megveszek egy filmet, a hazai kiadónak nem lesz bevétele és mondhatja hogy jaj a kalózkodás miatt.. Amit itthon művelnek a kiadók egy baromság. Majd az lesz lassan mint ruszkiba akkor nem lesz majd magyar szinkron se egy filmen mert nem lesz rá pénz/kereslet.
-
válasz
djculture #70 üzenetére
Ha a nézhetőt veszi az ember és olcsóbb forrásokból (pl rááll usa ebayről lemezeket rendelni és átállítja a lejátszója régiókódját), akkor nem vészes. Évente ha 1db megnézésre érdemes film kijön, akkor sokat mondtam, arra meg azért van fedezet. Nagyobb gond a másolásvédelem, régiókódozás, stb. - személyszerint HDD-n szeretem tartani a filmeket, ami másolásvédett tartalomnál nem kis macera.
-
djculture
félisten
Én megvenném ha értelmes áron lenne de az hogy 20 éve ez megy hogy németbe kellett járni zenei cd-ért is mikor diszkóztam mert itt 4 szer drágább volt az nonszensz.. Most ugyanez megy a filmekkel sőt újabban már a játékokkal is. Hülyének nézik az embereket a kiadók.. Érdekesen oroszba a helyi fizetéshez mérten adnak ki mindent mert ott már akkora a kalózkodás hogy zug mozik is vannak ahol kalóz kópiát vetítenek..
-
djculture
félisten
válasz
GeryFlash #69 üzenetére
"Azt inkább neked javaslom, keress egy grafikont az filmes optikai lemez eladásokról/bevételekről,"
Persze csak nem kelet europában ahol 10-ed annyi bért kap az ember mint pl az ugyanazt a munkát végző német kollégája, itt a legnagyobb szórakozás a csekkek számlák pontos időre való befizetése..
Persze lehet jönni hogy valaki 500-at keres mondjuk kamionsofőrként csak akkor is a német angol társa meg megint 10-szer ennyit kap munkabért..
Abból már lehet szórakozásra is költeni. Én már filmek árait nem is nézem, bemész a médiába több ezer forintért vannak több éves bluray filmek. A kiadók eladók haszonlesése Kapzsisága határtalan. -
GeryFlash
veterán
válasz
djculture #67 üzenetére
Azt inkább neked javaslom, keress egy grafikont az filmes optikai lemez eladásokról/bevételekről, illetve az egy emver juto évi torrentezett filmek számáról, furcsa tendenciára lehetsz figyelmes... Az emberek készek fizetni a tartalomért ha az értelmes áron van, lásd Netflix, Deezer, Spotify. Az, hogy a bluraynek befellegzett-e azt nem lehet tudni, de ha igen akkor lehetne már valami értelmes netes streaming oldal, értelmes árakkal (tehát nem a jelenlegi itunes-g play) Mindenestre egy bd lemez piacon 200Ft egy dvd meg 70, szóval ilyen komoly gyártási árkülönbség van a kettő között, nem hiszem hogy az optikai hordozokon kiadott filmek feltétlen pusztulásra lennének ítélve
-
válasz
GeryFlash #65 üzenetére
Akad azért már on-demand/streaming szolgáltatás legitben is, bár továbbra is az a helyzet, hogy a user számára legkényelmesebb megoldás a virágbolt. És ez addig így lesz, amíg a "fehér" oldalt nem teszik felhasználóbaráttá: egy agyon-másolásvédett BD-vel optikai meghajtó nélküli gépben semmit sem tudok kezdeni, hiába fizetném ki a teljes árát egy bárhol használható iso-ért/mkv-ért. On-demandban pedig még mindíg nincs meg minden.
#66: "Nem sok köze van a szobizmushoz annak hogy egy filmet hatszor megszakitanak értelemetlen reklámokkal" +1, pontosan! Családos, dolgozó emberként nincs 3 órám arra, hogy megnézzek egy másfél órás filmet.
És amennyi bullshitet nyom a legtöbb csatorna, annyit már nem lehet főzni-vacsorázni-fogatmosni-fürdeni... Jó ideje ignorálom már a leginkább reklámb#zi csatornákat.
#67: Hja, a büntetés/üldözés meg a monopolhelyzettel visszaélés az megy, nem is kicsit. A legitben utazni akaró vásárló vagy extrém le van fejve (vedd meg a magyar forgalmazótól a BD-t + vegyél hozzá lejátszót), vagy jól meg van szivatva (régiókódok - nehogymár usa ebay-ről olcsóbban beszerezz egy fimet "használtan", másolásvédelem, hogy vagy lejátszózz vagy szívj egy sort a rippeléssel - ami ráadásul több országban illegális
)
-
djculture
félisten
válasz
Csabroncka #60 üzenetére
Nem sok köze van a szobizmushoz annak hogy egy filmet hatszor megszakitanak értelemetlen reklámokkal ahol az eledhatatlan szrokat akarják a nézőre sózni.
Ja ez meg a kedvencem: "Ez igaz, viszont a szolgáltató szereti, ha van egy beltéri egység, amit ő irányít. "
Hát jó reggelt..Ki ne szrja le azt hogy a szolgáltató mit akar a vásárló dönt úgyis. Ha nem akar beltéri egységet akkor nem fog előfizetni ilyen szolgáltatásra aminél kötelező.
-
GeryFlash
veterán
Gratula a szerzőnek, nagyon tetszett ahogy az első netes kérdésre adott bullshitet nem hagyta annyiba és visszatért a műholdas internet árára, majd fricskának bedobta a Facebbokot, amire csoringer nagyjábol annyit hebegett hogy ,,de mi nem félünk, nekünk már van"
Valahogy nem érzem, hogy hosszútávon versenyképesek tudnának maradni mind műsorszolgáltatás, mind internet terén. Főleg, hogy ahogy a faszi is mondja, 250 millio euro egy műhold.
Ami a forumot érinti, maga a tévézés tényleg leszálló ágban van, nem uri sznobság ez, simán igényesség (vagy a csatornák igénytelensége). Sport és híradónak van létjogosultsága, esetleg még az ismereretterjesztő csatornáknak. Sorozatokra Netflix és társai.
Az viszont nevetséges, hogy sokan azt hozzák fel, hogy minek tv, meg bluray, amikor ugyis mindenki letölti. Szerintetek ez egy járható, tisztességes út, hogy azért pusztuljon a bluray, mert ncoreon ugyis fennt van ööh izé, blurayben? Esetleg abbol konvertált 720/1080p mkvban? Ezzel kezdeni kell valamit, mert ez nem járható út. Olcsóbban kéne adni ezeket a tartalmakat a kiadóknak, és büntetni a torrentet. Mondom ezt úgy, hogy sajnos én is aktívan használom ezeket a megoldásokat, de egész más lenne, ha 2-3 éves filmeket 2-3 ezerért lehetne kapni, nem 7-8-10 ezerért.
-
csabi63
senior tag
válasz
Csabroncka #60 üzenetére
Én sokat tévézek, de élőben csak sportot nézek. Minden mást rögzítek A tévében is van felvevő, és van egy CI+-os STB-m is. A reklámok nem zavarnak, mert pillanatok alatt átugrom. A felvett műsort pedig visszanézhetem médialejátszón, de akár PC-n is.
A hagyományos értelemben vett tévézés már régen a múlté nálam is. Nem a csatorna fogja megmondani, mikor üljek le a fotelba. De ettől még a tévé fontos nekem. A sport mellett rengeteg dokumentum és természetfilmet is nézek, azokból szerencsére jól el vagyok látva. Fél tucat természetfilm csatorna FHD-ban, és még több egyéb doku csatorna. Utóbbiak jellemzően SD-ben. Mindig annyi a felvételem, hogy alig győzöm megnézni. De pl. a magyar kereskedelmi csatornák be sincsenek állítva a csatornalistáimba. Filmet meg nem nézek, idén talán kettőt sem láttam.
Szóval a TV nekem kell, de akkor nézem amikor én akarom, és reklám nélkül. -
válasz
Csabroncka #60 üzenetére
Jah, anyósoméknál állandóan megy a "doboz" - érdekes, hogy ők háttérmédiának használják, mint én a rádiót. Amit képesek végignézni, azok a kvízműsorok+sport, ami engem egyáltalán nem érdekel - míg egy filmről a kellős közepén képesek átkapcsolni/nekiállni élettörténetet mesélni közben.
A szép+igényes természetfilmeket nézem tv-n, amiket macerás egyéb forrásból beszerezni. Normál filmek szinte kizárólag BD-ról, hülye lennék gyenge minőséget nézni, még ha nincs is reklám (BBC, Duna, ZDF...)
-
30z.Samu
félisten
válasz
Csabroncka #60 üzenetére
"Ez valami újfajta Úri sznobizmus, hogy: " nem TV-zek, az a hülyék dolga...."
Azt nem tudom, engem csak egyszerűen nem köt le. -
Csabroncka
addikt
Az emberek többsége néz TV-t, nem is ezzel van baj! A legtöbb csak bambulja és tök mindegy milyen műsor csak " szórakoztasson". Lehet azért válogatni és egy-egy értelmes műsort kifogni ami érdekli az embert és nem kell órákat előtte ülni. Ez valami újfajta Úri sznobizmus, hogy: " nem TV-zek, az a hülyék dolga...." A minimális TV-zés mellett én elsősorban filmeket, sorozatokat nézek még.
Hogy ettől több lennék, vagy kevesebb, nem tudomviszont nincsen okos telefonom, amit állandóan nyomkodjak - a fene tudja, ez már talán igénytelenség
-
30z.Samu
félisten
válasz
Quasi_modo #56 üzenetére
Hát ha már nem is annyian, de 60-70 tuti.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Quasi_modo #56 üzenetére
Ez erős volt
Jó ha van 60%.
-
"Filmek pedig 1080i-n is átvihetőek progresszív módon úgy hogy a félképek azonos forrás frame-hez tartoznak."
Ezzel csak darabosabb/elmosottabb lesz a kép, a gyorsan változó jeleneteknél.
Első körben frissíted a páratlan sorokat, majd a párosakat. Az utolsó páratlan sorhoz képest 1/25 másodperccel teleportál vissza időben az első páros sor. -
DarkByte
addikt
Csak úgy általánosságában ami eszembe jutott a fórumot olvasva:
1080i-t továbbra is a sávszéltakarékos mivolta miatt használjak. Gyors mozgás követéséhez (pl. sport) nincs elég kapacitás a full progresszív 50/60Hz-hez (max. 720p-ben, illetve 1080p-ben esetleg műholdon). Filmek pedig 1080i-n is átvihetőek progresszív módon úgy hogy a félképek azonos forrás frame-hez tartoznak. Viszont igen, lassan tényleg ideje lenne már az 1080p60-nak, főleg ha a YouTube képes volt rá hogy megcsinálja. Csak hát a DVB korlátozott mux sávszélességét lelépte a net, az az igazság
A Mindig TV-s MPEG-4-nek sokáig nem kell örülni. Ha tényleg beindul az UHDTV akkor a DVB-T(1) és a H.264 gyorsan kevés lesz. Lehet majd cserélni DVB-T2-re és HEVC/H.265-re amihez megint másik box kell. Majd megint hőböröghetnek az emberek, már látom is jó előre. Arról meg szerintem tegyen le mindenki hogy majd HEVC/H.265-el az 1080-as adásokat azonos bitrátán adják mint most AVC/H.264-el. Szépen lenyomják a bitrátát még a felére. Mindenütt ezt csinálják, így még több csatorna helyet lehet értékesíteni.
Egyébként én a 4K TV-zésnél azt érzem hogy ugyanúgy fog járni mint a Blu-ray mint szabvány. Mire elterjedhetne, bejön egy csomó streaming szolgáltató a piacra (pl. NetFlix akik már most is adnak 4K tartalmat, pl. Daredevil saját sorozatuk 4K-ban streamelhető, ráadásul HEVC-el kódolva) nyomott árakon és esélyük sem lesz.
Egyébként a Live TV engem is vajmi keveset érdekel. Néha netes stream-el nézek M1-en híreket, egyébként meg LoL közvetítéseket nézem még streaming módon. Kb. ennyiben kimerült. Én nagyon várom már hogy Netflix bejöjjön hozzánk.
-
SzaboZE
addikt
A francokat, nálunk pl előbb volt MPEG4 adás mint a környező országokban. Arról nem tehet a technikai háttér, hogy a műsorszolgáltatóknak nem igénye a minőség. És pont ezért nem lesz igény a 4K sem. 500-as, ezres netet kapsz bagóért, szerinted ez máshol magától értetődő? Amúgy meg ki néz ma már TV-t? Csak aki egész nap reklámot akar nézni.
-
Dexar007
veterán
Ebben az elmaradott orszagban adnak 1000es netet szinte bagoert,ha pedig digid van akkor kapsz jo par minosegi csatornat is kabelen keresztul (digi life,world,animal world,kisezer sportcsatorna--amit pl nezni szoktam) szinten bagoert persze.Ha pedig nem tetszik akkor ott az astra 19.2, 40akarhany ingyenes hd adassal,nemelyik brutal minoseggel pl servus tv.Ha meg mindig nem tetszik akkor pedig elo lehet "okosba" fizetni az angol vagy nemet sky-ra is,es nezhetsz amit akarsz.
-
Magnat
veterán
Az átlag ember - de meg mertem kockáztatni, h még a nem átlag egy jó része is - nem tudja megkülönböztetni a 720p-t a 1080p-től (főleg a saját tévéjén a saját nézési távolságából). Te biztosan az üdítő kivétel vagy aki mindenkit sajnál aki nem tud 4k-t nézni és akit szted mindenki irigyel emiatt, de ki kell ábrándítsalak, a gyártókat a tömegigény tartja el, a 4k meg qrvára fölötte van a tömegigénynek. A blue ray eladásokat nem említem, mert alapvetően drága főleg a magyar pénztárcához, úgyhogy inkább csak nézd meg az ncoreon, h egy filmet milyen felbontásban töltenek le legtöbben: nemhogy bd50-ben, de még 1080p mkv-ban is jóval kevesebben, mint 720p-ben. Egyszerűen nem nyújt többet sokaknak már egy agyontömörített 1080p sem (főleg nem egy bd image ami még mindig csak full hd). Szted ezek után mennyien hajlandóak akár egy forintot is áldozni bármilyen téren (tv-készülék, előfizetés, letöltés ideje) egy olyan dologra, amit a legtöbben fizikailag meg sem tudnak különböztetni a full hd-tól.
([link])
"A most sztenderdnek számító 42 hüvelykes képátló esetében a 4K kiélvezéséhez 60 centire kellene megközelíteni a kijelzőt, ami teljesen életszerűtlen. " -
-
"de nem évi 1-2 alkalommal jött akkora eső vagy hó, h jöjjenek a halacskák, aztán meg a teljes adásszünet.."
Az még analóg rendszer volt. Digitális esetében első körben bekockásodik a kép. Aztán a megjelenik a no signal felirat.
A jó műholdas vételhez nem elég a profi tányér és LNB. Sajnos. Az antenna (tányér) pozióba állítása türelmet igényel. A nagyméretű tányérok esetében már a rögzítőcsavarok meghúzásának sorrendje is módosítja a vételi jelszintet. Nagyon irányérzékeny a tányér.
Leginkább magadnak tudod megcsinálni tökéletesre. Műszerrel méred a jelszintet a tányér rögzítése közben. Ezt precíz munkát tovább nehezíti, ha antenna forgató berendezés is van."Jól értem, h akkor már egy tányérral lehet egyszerre mondjuk 3 csatornát is nézni?"
Nem következik az előző hozzászólásomból, de némi megkötéssel lehet. De ez a DVB műsorszórás tulajdonsága és nem függ a továbbító közegtől. Egy analóg csatorna helyén szórt, összes digitális csatorna nézhető egyszerre, leginkább számítógépen, megfelelő programmal. Ezek a csatornák egyszerre rögzíthetőek is. (Ha nem kódolta a csatornák, vagy érvényes kártyád van, ami nem CI+.)
"Vagy működik vhogy az, h mondjuk egy családban 3-4 adást nézzenek egy előfizetéssel egyszerre?"
Ez a szolgáltatótól függ. A DIGI műholdas műsorszórása esetében technikailag az összes csatorna nézhető lenne egyszerre megfelelő STB kiépítettség mellet. Nyilván a szolgáltató korlátozásai teszik megvalósíthatatlanná az összes csatorna egyszerre történő nézését.
De kisközösségi rendszerekben ez megvalósítható. Mindenki azt néz amit akar és annyi készülékkel, amennyivel akarja. (csak a kínálat FTA adókra korlátozódik) -
Rodi 4.80
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #29 üzenetére
Sokkal jobb az, amikor a reklámok külön csatornákon futnak, és az RTL-en normálisan végig tudsz nézni egy filmet. Vagy amikor a HD adás tényleg HD és nem egy laggolós fos.
Vagy ott van pl. a Servus TV, a Red Bull tv, a videojáték csatornák, rengeteg (tényleg) tematikus csatorna, a reklámcsatornák, amiken éppen azt látod, hogy fillérekért árulnak olyan mobil+net előfizetést komoly telefonnal ami nálunk, gazdag magyaroknál még simán eladható havi 20ért.... fele akkora minőségű szolgáltatói háttérrel.Régen, amikor még nem volt más, csak a műhold, sokkal többet láttunk 10-20 csatornán, mint most ezen a rengeteg "kanálison". Cartoon Network, MTV, SAT1, PRO7, német VIVA, vagy még régebben Sky, Super, Lifestyle...
De jó is volt!
-
Magnat
veterán
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Hét nem tudom, nekünk még a műholdas korszakban akkori szinten elég profi rendszerünk volt,, de nem évi 1-2 alkalommal jött akkora eső vagy hó, h jöjjenek a halacskák, aztán meg a teljes adásszünet... Kábelen viszont tényleg nagyon ritka, h minden adás elmenjen... Az általad említett hibák ellen meg redundanciával elég jó hatásfokkal tud védekezni a szolgáltató, viszont a hó meg eső ellen szinte lehetetlen...amit az is bizonyít, h náluk is a műholdas adások mennek el leggyakrabban, pedig nekik nyilván profi tányérjuk van...
Jól értem, h akkor már egy tányérral lehet egyszerre mondjuk 3 csatornát is nézni? De set top box gondolom akkor is kell... Vagy működik vhogy az, h mondjuk egy családban 3-4 adást nézzenek egy előfizetéssel egyszerre? -
SzaboZE
addikt
Tévedtem, 80 jön a műhódról... http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/tv/csatorna_kinalat
-
Azért nem ennyire hátrányos a műhold.
Minőségi és megfelelő méretű tányér használata esetén a nagy vihar sem jelent vételi zavart. Nyilván van évi 1-2 eset, amikor leáll a vétel. De ez ellen a kábel sem védett teljesen, mivel műholdról is szednek csatornákat.De az évi 1-2 kiesés a kábelszolgáltatóknál is megvan. Egy erősítő bármikor kifüstölhet és a csere lassabban érkezhet mint a vihar elvonulása.
Egy szolgáltató csomagjához nem kell több fejegység vagy forgató. Nagyjából a kábel lehetőségeit fedik le a műholdas szolgáltatók is. Persze a műholdakról sokkal több extra érhető el.
-
repvez
addikt
ezzel tisztába vagyok,de ha nem lakom nagyvárosban akkor a kábelt a hajamra kenhetem és innentől értelmetlen bármi más hiába jobb , ha csak és kizárólag a lavort tudom használni azt is csak egy szolgáltatótól, csakugy mint a vezetékes netet abból is lehet választani vagy kell vagy nem , mert csak az invivetl van lassu ADSL-el igy nagyon nem lehet ugrálni .
Ezért amit lehet kihonák a lehetőségekből ha lehetséges lenne a többi csatornát is fogni a lavorral ha jó minőségű filmes csatornákat lehetne behozni még angol nyelven .
-
Magnat
veterán
Sztem egyáltalán nem mindegy, h kábel v műhold, utóbbi sokkal kompromisszumosabb, főleg az időjárás tekintetében.Plusz a normálisabb kábelszolgáltatók -pl Digi- kártya nélkül adják az a nem extra fizetős csatornákat, tehát ha 3 tv van egy háztartásban, akkor is egy előfizetéssel lehet minden tv-n más adást nézni egy időben, míg műholdon ahány adást akarsz nézni, annyi lavór, set tob box, kártya és főleg előfizetés. És ha jön egy közepes vihar, vége az élvezetnek.
-
repvez
addikt
válasz
Tesztelo.hu #29 üzenetére
Mondjuk nem mindenhol elérhető a kábel , mert fizikailag nem megoldható vagy csak nem éri meg , de abban egyetértünk, hogy a müsor tartalom miatt nem éri meg egyáltalán tv-t nézni, de az viszont mindegy, hogy kábel vagy mühold.
Viszont a több csatornából csak talál az ember 1 2 olyat ami egy kicsit is megüti a szinvonalat mind témában mind minőségben abból ami érdekli.
-
Pontosan.
A DVB műsorszórásban 720p vagy 1080i HD adások vannak. Mind a kettő megoldás azonos sávszélességet igényel. Nagyjából azonos látványt biztosít. A 720p gyors mozgásoknál előnyösebb, pl. sport.A kettő között viszont nem ugrálnak a csatornák. Vagy az egyiket vagy a másikat használják.
-
Tesztelo.hu
senior tag
Én sem értem, hogy (főleg itthon) ki néz még műholdas tévét. Egyrészt kábeltévéken kb. 100 csatorna elérhető, nagy részük magyarul, továbbá minden értelmes dolog letölthető a netről ingyen és bérmentve, és akkor nézem meg, amikor akarom, nem amikor a tévében adják. Mire jó manapság a műholdas vétel? És ki tud áttekinteni 400 csatornát? Tipikusan a bőség zavara...
-
dualcore
őstag
válasz
Hieronymus #17 üzenetére
El kell szomorítsalak, van a vételhez szükséges eszköz, fogja is, de kódolt. Bár a honlapja szerint is kódolatlan, de nem, a videojel kódolt a hang nem.
A HD csatornája viszont kódolatlan, de azt kenje a hajára. (bár igen szép filmek lennének ott)
-
Magnat
veterán
„ Ez igaz, viszont a szolgáltató szereti, ha van egy beltéri egység, amit ő irányít. ” - a fogyasztok jó része viszont zsigerből utálja.
-
Rodi 4.80
senior tag
Jó néha az Astra csatornákat nézni, egy ablak a világra nekem, olyankor látom hogy tényleg 10-20 évvel le vagyunk maradva Európától. Hiába van 4k tévénk, iphone 6-unk, valahogy nincs meg a minőségi tartalom és az erre irányuló komolyabb igény.
Amúgy ha a 3D demok ingyenesek, a 4k miért nem? -
PuMbA
titán
"Nálunk az 50 fps nem is létezik, minden 25"
Azt ugye tudod, hogy nálunk 25i (interlaced) van, tehát egy képkocka két időpillanatot tartalmaz, egyiket a páros, másikat a páratlan sorokba. A TV-k ezt az egy képkockát szétszedik két felé és kiszámítja a környező adatok alapján a hiányzó páratlan sorokat - illetve páros sorokat a másik félkép esetén - és ezzel 50fps-t kapsz minden esetben
Elég összehasonítani egy 24 képkockás filmet és egy TV adást, sokkal folyamatosabb egy TV adás
A Viasat Nature és History pedig 50p formátumban nyomja és ez 50 (p, mint progresszív) teljes képet tartalmaz, viszont itt a limitáció, hogy nincs 1080p adás, ezért lett csak 720p
-
repvez
addikt
arra én is kiváncsi lennék, hogy hol és hogyan fogható az a 48 HD adás amiről a cikk is szólt.Ha ezek szabadon foghatoak és az europai lefedetségen vannak akkor a beltérimmel simán kéne hogy fogjam,de A digi TV csomagján kivüliek talán még 1 csatorna van ami HD .
A KAon1000-es beltérinél aki tudja hogy lehetne rávenni, hogy az összes létező szabadon fogható adó bejöjjön HD és SD annak örülnék ha elmondaná, majd aztán szelektálok a nem érdekelt csatorákból.
ha esetleg lenne pár free mozi,filmcsatorna akkor talán meggondolnám, hogy benevezek egy uj 4k-s TV-re ,de ilyen szegényes tartalmaknak felesleges, igy csak az F1et nézem a többi müsor ami most van az nem érdekel.
-
-
rootmin
tag
A témához kapcsolódó előadás kevesebb, mint 1 óra múlva a BME-n:
http://simonyi.bme.hu/a-jovo-musorgyartasi-technologiai-a-gyakorlatban-chuck-meyer-a-bme-n/
Ha valaki arra jár.
Én sajnos kihagyom most, pedig érdekelne...
-
csabi63
senior tag
Akkor még sokáig meg fogsz lepődni. A XXI. században a tévéadás is lehet FHD, választható hanggal, és felirattal. Nyilván nem a "barátokközt". De ki akarná azt héberül nézni, vagy litván felirattal? Minimális magyar tudás bőven elég hozzá, talán azért is olyan népszerű.
t72killer Skandináv DVB-S, FHD csatornák Transport Stream adatai 40-50 Mb/s és 50 fps. Pl Viasat Hockey, Nat Geo Scandinavia, TV2 Norge, és még tömegével. Nálunk az 50 fps nem is létezik, minden 25. Pontosabban a Viasat Nature/History HD tolja az 50-et, de az meg csak 720p. Pedig annak az eredeti, de még a ruszki verziója is FHD. Úgy látszik ide megfelel a butított változat is. Bár a csehek, lengyelek is azt kapják. (vagy azt kérik, mert olcsóbb)
Erről jut eszembe. Pár hete a UPC-nél érdeklődtem az AMC HD után, azt mondták nincs igény a HD csatornákra. Hát így állunk. De jön a 4K, arra biztos lesz majd igény.
(Csak legyen Scart a tévében, kimenteni PC-re 480, vagy 576p-ben.)
-
big-J
őstag
Ha a z5 premiumnak hinni lehet, 5.2"-tól van értelme a 4k-nak.
-
-
-
Khelben
nagyúr
Mindig meglepődök, hogy a 21. században van még, aki tv adást néz. Mikor minden elérhető fullhd-ben, eredeti hanggal, akár felirattal is. Jó, nyilván a barátokközt nem, de az meg kit érdekel.
-
Chrys_
addikt
Melyik szolgáltatónak van műholdas net elérése? Akár kétirányú is?
-
TIT
veterán
Mégis hol elérhetők mert ausztriába még mindig nincs magyar adás ismerősnél.
-
-
dualcore
őstag
Én már ráhangoltam az antennát, de a SES Demo is kódolt így nem tudom megnézni milyen a minősége. Persze adják ahogy te is írod butított verzióban kódolatlanul 1080i-ben. Annó mikor mikor a HD adásokat kezdte sugározni az Astra a demókat legalább nem kódolták, hogy legyen viszonyitási alap. Így lesz ez a 4K-val is, helymegtakarítás miatt 4Ki lesz.Persze kódolva.
-
-
dualcore
őstag
Szép dolog ez kérem, de jelenleg még csak demók futnak rajta, és még az is mind szinte kódolt.
-
Először azt érjük meg, hogy normális bitrátájú 1080p tartalom jöjjön a TV-n, mert az agyonkontrasztozott sz@r , amit a legtöbb adó produkál minden, csak nem minőség
-
Pöttön
őstag
Persze igaz, hogy akinek kis tévéje van otthon, az nagy különbséget nem fog érzékelni. Az UltraHD a nagy képernyőkkel nyer értelmet.
És pontosan mi az a méret ami már nagyképernyőnek számít?
50" fölöttiek? -
SzaboZE
addikt
Mit nevezel keservesnek? A levegőből jön ötvenvalahány digitális csatorna, a fele hd-s, több mint elég szerintem. Ráadásul mindenki szapulta az AH-t, hogy miért egyből az MPEG4-es szabványt terjesztik el, másoknak elég lett volna az MPEG2. Na most cserélhetnénk újra le mindent vagy megint szabványugrás kéne egyből UHD-re.
-
poli27
veterán
Ide úgyse ér el 2020 ig kb... lásd HD csatonák is milyen keservesen(és kevés) plusz pénzért elérhetőek, mikor alapnak kéne lennie sztem már...
Új hozzászólás Aktív témák
it A SES Astra regionális vezetőjével készíthettünk interjút a küszöbön álló UltraHD robbanásról, de kérdeztük a műholdas netről és a tévézési szokásairól is.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WOT - Roham
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fűnyíró topik
- Asztalos klub
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest