Rengeteg baj van az elektromos autókkal

A Consumer Reports jelentése szerint elég sok a baj az elektromos autókkal, hiába viszik azokat, mint a cukrot: a töltés és az akkumulátor is problémás terület.

A Consumer Reports jelentése szerint az elektromos autók továbbra is a gyenge megbízhatóságtól szenvednek, töltési és akkumulátoros hibák miatt – hiába viszik az EV-ket az emberek úgy, mint a cukrot.

A befolyásos, amerikai non-profit szervezet szerint az új EV-k átlagosan 79 százalékkal több problémát produkálnak, mint a benzines járművek. A 2023 Annual Auto Reliability felmérés szerint a hibridek még megbízhatóbbak, mint a benzinesek, de a plug-in hibridek már 146 százalékkal több problémától szenvednek. A legkevésbé az elektromos pickupok megbízhatóak, a legjobbak pedig a kompaktok, sportautók és kicsi pickupok. A CR szerint még mindig nincs elég tapasztalata a nagy gyártóknak sem az akkukkal, töltéssel, motorokkal az EV-k kapcsán. A technológia még mindig fejlődik, így a fogyasztóknak tanácsos lehet ezek kerülése, állapította meg az egyik igazgató, Jake Fisher.

A listán 14. helyre került a Tesla, de az amerikai gyártók közül a 2. helyre sorolták. A top 10-ben főleg ázsiai gyártók voltak, az első helyeken a Lexus és a Toyota található.

Összesen 20 területet vizsgáltak, a mintákat több mint 330 ezer autóról gyűjtötték, ezek között 2024-es modellek is voltak.

A Consumer Reports vezérigazgatója szerint hiába a nagy autóipari váltás, a fogyasztóknak az számít, hogy biztonságos, megbízható autókat találjanak.

Azóta történt

Előzmények