Okosautós támadásba kezd a Huawei

Új okosautós cége van a Huawei-nek, és ez már most 35 milliárd dollárt érhet.

Sejthető volt, hogy a Huawei megpróbálja jobban kiaknázni az autóipar felé irányuló törekvéseit és lehetőségeit, nemrég pedig kiderült, hogy külön céget indítanak, ami okosautók szoftvereivel és alkatrészeivel foglalkozik.

Ebből számos befektető vásárol részesedést, a legnagyobb partner a Changan Auto lehet, és a jelentések szerint a Huawei új autós cége már most 35 milliárd dollárt ér.

Az új autós cég lényegében az Intelligent Automotive Solution üzletág önállósítása, és a nem titkolt cél az, hogy ez legyen az új Bosch az EV-korszakban. A cég 40 százaléka a Changan és mások kezébe kerül. Pénzügyi részleteket hivatalosan nem közölnek, és egyelőre bármi változhat.

Egyes információk szerint a lépésre azért is van szükség, mert megakadt az okosautós ágazat növekedése, és további tőkére is szükség van a kutatás-fejlesztésekhez. 2022-ig 3 milliárd dollárt költöttek az ágazatra, amelyben már akkor 7000 kutató-fejlesztő dolgozott. Az egyelőre veszteséges ágazat, ami most céggé alakul, idővel tőzsdére is megy.

Azóta történt

Előzmények