Koreai kulturális fesztiválon választják ki a magyar e-sport válogatottat

A World eSports League (WSL) versenyén a PUBG válogatót 2021. július 31-én a 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaON kulturális fesztiválon tartják.

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy a Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF) tagszervezetei, köztük a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) jogosult a WSL nemzetközi e-sport bajnokságra nemzeti válogatottat küldeni.

A WSL versenyén több játékban, köztük az egyik legnépszerűbb battle royale címben, a PlayerUnknown’s Battlegroundsban (PUBG) indulhat a honi gárda, ahol a legjobbak között 150 000 dollárt, azaz nagyjából 45 millió forintot osztanak szét.

A decemberig tartó versengés első szakaszában a magyar alakulat kiválasztása zajlik, melyben a kvalifikációk legjobb együttese hazánk színeiben küzdhet meg bolygónk legjobbjai ellen. A nemzeti válogató döntőjét 2021. július 31-én rendezik meg online formában a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány három napos kulturális programsorozatán, a 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOn részeként, ami hibrid megoldásban, tehát online-offline módon zajlik majd július 30. és augusztus 1. között.

Gyakran nevezik az e-sportok hazájának Dél-Koreát, ahol már generációk óta a mindennapok része (a netes) kompetitív játék – fogalmaznak a közleményben. Az ország vezető szerepe egyértelmű, hiszen jól szervezett ligáik vannak, a playereket szó szerint atlétaként kezelik, megfelelő anyagi háttér van a csapatok mögött és óriási stadionokat töltenek meg rajongókkal, akik a kedvenceikért úgy szurkolnak, mintha azok rock sztárok lennének. Legyen az PC, konzol vagy mobilkészülék, Korea szülöttei a legsikeresebbek közé tartoznak az egész világon, elég csak a Starcraft franchise-ra vagy a League of Legendsre gondolni, ahol éveken keresztül nem igazán akadt kihívójuk.

A mérkőzéseket az  Esport1TV twitch csatornáján és a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány Facebook oldalán követhetik az érdeklődők.

További információ: https://esportvalogatott.hu/.

Azóta történt

Előzmények