Hárommilliós összdíjazás az induló e-sport versenyen

Nyolc egyetem hallgatói mérhetik össze tudásukat a legújabb liga rendszerű K&H Egyetemi E-sport Kupán.

„Az elmúlt kétévnyi Covid-időszak online oktatása az egyetemi közösségi életet is megtépázta és napjaink bizonytalanságában még inkább szükség van a közös megmérettetések összetartó erejére. S míg a most felnövő generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén, az elhivatottság, az eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés elismerése a való életben továbbra is fontos számukra. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, a K&H Junior Rocket League, valamint a K&H e-kupa FIFA után ezért a legújabb liga rendszerű K&H egyetemi e-sport kupát is útjára indítjuk. A kiemelt, 3 millió forint összdíjazású torna 2022. március 10. és 2022. április 14. között körmérkőzéses alapszakasszal rajtol, amelyen nyolc egyetem hallgatói vehetnek részt” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

A Magyar E-sport Szövetség és a Gamerland közös szervezésében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség stratégiai partnerségével rajtol el a K&H Egyetemi E-sport Kupa. A bajnokság League of Legends és Counter-strike Global Offensive játékban indul. Az alapszakaszban 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások, majd az egyenes kieséses formában folytatódó rájátszásba az alapszakasz csoportok első két legjobbja jut be.

A versengő egyetemek:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

  • Széchenyi István Egyetem

  • Pécsi Tudományegyetem

  • Debreceni Egyetem

  • Óbudai Egyetem

  • Budapesti Metropolitan Egyetem

  • Budapesti Corvinus Egyetem

  • Budapesti Gazdasági Egyetem

A verseny döntője tervezetten 2022. április 23. és 24. között a budapesti Gamerlandban már helyszíni szurkolók előtt (23-án LoL, 24-én CS:GO) dől el. Az elődöntőbe jutott csapatok két győzelme után a nagydöntőben két győzelemig tartó mérkőzése alapján dől el, hogy ki lesz a 2022-es évad tavaszi magyar egyetemi bajnoka.

K&H
[+]

A League of Legends torna győztes csapata számára nem ér véget a döntővel a küzdelem. A magyar egyetemi bajnok a nemzetközi mezőnyben, a 16 európai ország egyetemeinek részvételével zajló Amazon University Esports Masters LoL bajnokságában folytathatja a versenyzést.

Kiemelt díjazás

A bajnokság összdíjazása 3 000 000 Ft. Az az egyetemi csapat, amelyik megkezdi az alapszakaszban való szereplést garantált 75 ezer Ft értékű vásárlási utalványban részesül, összesen 1 200 000 Ft értékben. A verseny legvégén a rájátszásba jutott csapatokra pedig már 1 700 000 Ft vár.

LoL 1. helyezett: 400 000 Ft
LoL 2. helyezett: 250 000 Ft
LoL 3-4 helyezett: 100 000-100 000 Ft
CS:GO 1. helyezett: 400 000 Ft
CS:GO 2. helyezett: 250 000 Ft
CS:GO 3-4. helyezett: 100 000-100 000 Ft
Ezen felül a döntők 2 legjobb játékosa 50 000 – 50 000 Ft értékű külön díjazásban részesül.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája közvetíti minden héten csütörtökönként a Twitch, a Youtube és a Facebook felületén.

Azóta történt

Előzmények