Magyar versenyző is indul a virtuális futball EB-n

Az Európai E-sport Szövetség eFootball PES 2020 Európa Bajnoksága augusztusban, élőben kerül lebonyolításra.

Az Európai Nemzetek Kupája második felvonását augusztus 20. és 25. között rendezik meg az ukrajnai Krivoy Rog városában.

Az Európai E-sport Szövetség (EEF) által évente megrendezett versenyen idén 12 nemzeti csapat indulhat majd Európából, ahol a játékosok a eFootball PES 2020 játékában mérhetik össze a tudásukat az 5000 dolláros összdíjazásért.

Hirdetés

A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világeseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is, így hazánk képviseletében, a Magyar E-sport Szövetség által delegált versenyző, Keresztes „CUJO” Hunor öltheti magára a magyar mezt.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy egy nemzetközi megmérettetésen hazámat képviselhetem, Magyarország válogatottjaként minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a sikeres szereplés érdekében” – nyilatkozata Keresztes Hunor.

„A Magyar E-sport Szövetség idén először indította útjára az IeSF futballszimulátor világbajnokságának magyar selejtezőjét, mely egyben kvalifikálta a győztest a Európai Nemzetek Kupája versenyre is. Ezzel is szorosabbra fűzve a kapcsolatot az Európai E-sport Szövetség, a Nemzetközi E-sport szövetség és a versenyen résztvevő országok e-sport szövetségei között – tette hozzá Biró Balázs György, a HUNESZ elnöke.

A bajnokságot az EEF rendezi, a Nemzetközi E-sport Szövetséggel (IESF), az Ukrán E-sport Szövetséggel (UESF) és a helyi partnerrel, az Ukrán E-futball Szövetség együttműködésével.

„Az első, nagyon sikeres, EEF által rendezett, közösségi Európai Nemzetek Kupája után szeretnénk létrehozni egy nemzetközi versenyt, ahol Európa mostani és a jövőbeni tehetségei megmutathatják mit is tudnak. Mérhetetlenül hálásak vagyunk, hogy az ukrán partnereink ennyire hisznek az európai e-sport fellendítésében” – nyilatkozta Karl Cagáň, az Európai E-sport Szövetség elnöke.

Az eFootball PES 2020 bajnokságán a következő országok vesznek majd részt: Azerbajdzsán, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország és Ukrajna.

„Ukrajnában megvan a legújabb és legkorszerűbb technika arra, hogy nemzetközi e-sport eseményeket tartsunk és most büszkén adunk otthont az Európai Nemzetek Kupájának. Partnereink és a helyi kormányzat segítségével egy felejthetetlen eseményt rendezünk” – mondta Ivan Danishevsky, az Ukrán E-sport Szövetség tanácsának vezetője.

A Európai Nemzetek Kupájának első felvonása egy társadalmi cél mentén jött létre, ugyanis a COVID-19 fertőzés elleni harchoz gyűjtöttek a résztvevő országok támogatásokat. A League of Legends, Counter Strike: Global Offensive és eFootball PES 2020 versenyjátékok első győztesei Macedónia, Cseh Köztársaság és Szerbia voltak.

Azóta történt

Előzmények