Újító ötleteket várnak a pedagógusok Digitális Módszertárába

Pedagógusok, tanári csoportok, szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók újszerű és kreatív tanítási tippjeit várja a Tempus Közalapítvány.

Két kategóriában, óratervekkel és projektekkel lehet idén pályázni a Digitális Módszertárban való megjelenésre. A tanításban-tanulásban alkalmazható pedagógiai ötletek egyik legnagyobb hazai gyűjteményében jelenleg több mint 350 módszertani anyag található, amelyek gyakorlatias leírásokkal, valamint letölthető segédanyagokkal támogatják a tanórák IKT eszközökkel való színesítését.

A Digitális Módszertár célja, hogy támogassa a pedagógusok szakmai fejlődését, valamint hogy a tanárokat jó példák bemutatására, az egymástól való tanulásra és tudásmegosztásra ösztönözze. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak el másoktól.

A Tempus Közalapítvány minden évben pályázati felhívással ösztönözi új, IKT eszközök használatára épülő oktatási tippek bemutatását. Idén július 22. és augusztus 26. között lehet jelentkezni a Digitális Módszertárba.

A feltöltött ötleteket szakértők értékelik, és a legkiemelkedőbbek Digitális Pedagógus Díjat kapnak. A díjazottak a Tempus Közalapítvány szakmai kiadványaiban, valamint az ősszel megrendezendő Digitális Konferencia 2019 című rendezvényen is bemutatkozhatnak.

További információ: digitalismodszertar.tka.hu

Előzmények