De a kecskét nem mi fejeztük le – bocsánatot kért a Sony

Ha a Sony igazán nagy hírverést akart új játékának, a God of War II-nek, akkor ez sikerült, igaz, talán nem feltétlenül így képzelték el.

Amint arról tegnap a brit Daily Mail cikkére hivatkozva az index is beszámolt, a korhatáros játék bemutatójába olyan nem mindennapi elemet építettek be, mely sokakat felháborított. A márciusban Athénban tartott promóción ugyanis egy frissen levágott, fej nélküli kecske teteme került a figyelem középpontjába, melyet jelmezes szereplők vettek körül, akik a még vértől csöpögő állat húsának és belsőségeinek megkóstolására biztatták a jelenlévőket. A szervezők szándékai szerint – legalábbis a cég közleménye szerint – mindezzel a mitológiai idők hangulatát kívánták felidézni. A sokkolt állatvédők és politikusok vádjaira a Sony képviselői kijelentették, hogy a levágott kecskét egy helyi hentestől vették, nem ők mészárolták le.


Ez a kép szerepelt a PlayStation magazinban
Forrás: www.dailymail.co.uk

A Daily Mail vasárnap adott hírt az eseményről, s azért ilyen későn, mert a bemutatóról szóló képes beszámoló a vállalat hivatalos PlayStation magazinjában jelent meg – illetve jelent volna meg, mivel az újságírók kérdezősködése után a Sony visszavonta a lapszámot, igaz, az előfizetők addigra már megkapták az újságot.

A vasárnapi híradás óta a Sony a permanens bocsánatkérés fázisában leledzik: „Beláttuk, hogy a kecsketetem felhasználása ízléstelen volt, s messze áll az általunk felállított és betartandó magas elvárásoktól.” A kampányt leállították.

A 18 éven felülieknek szánt, PS 2-re tervezett játék egyébként roppant népszerű, márciusban ez volt a legsikeresebb az USA játékpiacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények